© Baykuş Haber

Asgari ücret 2023 ara zam oranı belli oldu

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT IŞIKHAN, “BRÜT ASGARİ ÜCRETİN TUTARI 13 BİN 404 LİRA, NET RAKAM İSE 11 BİN 402 LİRA OLARAK BELİRLENMİŞTİR” DEDİ.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni asgari ücreti açıkladı ve brüt asgari ücretin 13 bin 404 lira, net asgari ücretin ise 11 bin 402 lira olarak belirlendiğini duyurdu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, üçüncü kez bir araya gelerek bu kararı aldı. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol da katıldı.

Bakan Işıkhan, bu yeni asgari ücretin yüzde 34'lük bir artışı temsil ettiğini ve işçilere enflasyonun üzerinde bir refah payı sağlandığını belirtti. Ayrıca, geçen yılın ikinci yarısına göre asgari ücretin yüzde 107 oranında artırıldığını vurguladı.

Asgari ücretin nominal olarak 2002 yılından bu yana 61 kat artırıldığını, reel olarak ise yaklaşık yüzde 312 artış sağlandığını ifade eden Işıkhan, bu artışın emekçilerin alım gücünün düşmemesine katkı sağladığını dile getirdi.

Ayrıca, 6 ay boyunca işçilere verilen 400 lira asgari ücret desteğinin önümüzdeki 6 ay boyunca 500 lira olarak devam edeceğini söyledi. Bakan, asgari ücretin bir yıl boyunca geçerli olduğunu ve bugünkü açıklamanın emekçilerin enflasyona karşı alım gücünün korunması için yapılan bir ara zam olduğunu belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER