© Baykuş Haber

Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü toplantısı başladı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlendi. Bu komisyonun çalışmaları, doğrudan 7 milyon çalışanı etkileyen ve dolaylı olarak toplumun tüm kesimini ilgilendiren asgari ücretin belirlenmesi sürecini yansıtıyor. İlk toplantı 13 Haziran'da, ikincisi ise 19 Haziran'da yapılmıştı. Üçüncü toplantı, bugün saat 11.00'de yine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleşti. Bu toplantıya, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol da katıldı.

İkinci toplantının ardından TÜRK-İŞ Genel Başkanı Özgür Burak Akkol ve TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile bir görüşme gerçekleştirmişlerdi. Bu görüşme sonrasında TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, "Toplantının içeriği bildiğim kadarıyla asgari ücretle ilgili olacak. Nihayetinde TÜRK-İŞ Genel Başkanımız, Sayın Bakanımız ve işveren temsilcimiz bir araya gelerek elbette ki ücret konularını kendi aralarında tartışarak komisyona bilgi verecekler" açıklamasını yapmıştı. Akşam saatlerinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'ı AK Parti Genel Merkezi'nde kabul etmişti. Atalay, kabul sonrasında, "Belli bir noktaya geldik, yarın Çalışma Bakanı ile görüşeceğim. Perşembe gününe kadar neticelendireceğiz" şeklinde değerlendirme yapmıştı.

Mevcut asgari ücret, brüt olarak aylık 10 bin 8 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde ise net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak uygulanıyor. İşverene toplam maliyeti ise bir işçi için 11 bin 759 lira 40 kuruş. Bu maliyetin 10 bin 8 lirası brüt asgari ücreti oluştururken, bin 551 lira 24 kuruşunu sosyal güvenlik primi ve 200 lira 16 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER