© Baykuş Haber

Aşık Veysel şiirleriyle anıldı

DENİZLİ’NİN ÇAMELİ İLÇESİNDE BELEDİYE VE KAYMAKAMLIĞIN HİMAYESİNDE AŞIK VEYSEL’İ ANMA GECESİ DÜZENLENDİ.

Denizli'nin Çameli ilçesinde, Aşık Veysel'i anma gecesi düzenlendi. Bu özel etkinlik, Çameli Kaymakamlığı ve Çameli Belediyesi işbirliği ile gerçekleşti. Çameli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Çameli Yerel Eylem Grubu Derneği (CAMYEG) tarafından desteklenen etkinlik, Çameli HEM Türk Halk Müziği Korosu'nun unutulmaz eserleriyle renklendi.

Gecede, Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun anısına seslendirilen türküler izleyenlerden büyük ilgi gördü. Çameli Belediye Başkanı etkinlik sırasında yaptığı açıklamada, Aşık Veysel'in gönül gözünü dünyaya açmış bir halk ozanı olduğunu vurguladı. Aşık Veysel'i ve diğer ozanları rahmetle andığını belirten Başkan, UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne kaydedilen aşıklık geleneğinin temsilcilerini önemseyerek teşekkür etti.

Konserin ilk bölümünde, Aşık Veysel'in türkülerinden oluşan repertuar seyircileri büyüledi. "Uzun ince bir yoldayım" türküsü, katılımcılar tarafından coşkuyla seslendirilirken, ikinci bölümde ise sazlar ve solistler diğer türküleri seslendirdi. Bu anlamlı gece, halk müziği tutkunlarını bir araya getirerek unutulmaz anılarla dolu bir etkinliğe dönüştü.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER