© Baykuş Haber

Aşık Veyselin türküleri Yavuz Bingöl tarafından seslendirildi

AŞIK VEYSEL, VEFATININ 50. YIL DÖNÜMÜNDE KOCAELİ'DE YAVUZ BİNGÖL TARAFINDA SESLENDİRİLEN TÜRKÜLERİYLE ANILDI.

Aşık Veysel'in vefatının 50. yıl dönümü, Kocaeli'de ünlü sanatçı Yavuz Bingöl tarafından seslendirilen türkülerle anıldı. Kongre Merkezi'nde düzenlenen konserde, Aşık Veysel'in sevilen türküleri büyük bir coşkuyla seslendirilerek keyifli bir gece yaşandı. Konser öncesinde, Aşık Veysel'in hayatının anlatıldığı bir video gösterimi gerçekleştirildi.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Kocaeli Sivaslılar Derneği Başkanı Kadir Zortaş ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar konseri izlemeye katıldı.

Yavuz Bingöl, konuşmasında Aşık Veysel'in ölüm yıl dönümünde düzenledikleri konserlerin amaçlarından bahsederek, "Aşık Veysel'in ölümünün 50. yıl dönümü nedeniyle anma konserleri düzenliyoruz. Bugün Kocaeli Kongre Merkezi'ndeyiz ve ücretsiz halk konserleri düzenliyoruz. Amacımız, Aşık Veysel'i yeni nesillere ve gençlere aktarmak, öğretmek. Bu büyük ozanı rahmet ve minnetle anıyorum. Valimiz Seddar Yavuz ve Başkanımız Tahir Büyükakın başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konser sonrasında Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Aşık Veysel'i anmanın önemine vurgu yaparak, Yavuz Bingöl ile Kahramanmaraş'ta tanıştıklarını ve dostluğunun bu buluşmada pekiştiğini ifade etti. Vali Yavuz, "Yavuz Bey ile yolumuz Kahramanmaraş'ta kesişti ve burada dostluğumuz pekişti. Bir süre Kahramanmaraş'ta tek başına kaldı ve insanlara yardım etti. Gönül insanı olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Bugün de harika bir konser verdi" dedi.

Başkan Tahir Büyükakın ise konuşmasına Yavuz Bingöl'e teşekkür ederek başladı. "Yüreklerimize Veysel’in aşkını serptiniz. Gönüllerimizi ferahlattınız. Çok teşekkür ediyoruz. Anadolu türkü, türkü Anadolu. Bunu bize bir kez daha yaşatıp hatırlattınız. Siz türkülerinizle Kocaeli’ye muhteşem bir gece yaşattınız. Salonda zaten sizle beraber oldu hep birlikte Anadolu olduk" sözleriyle duygularını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER