© Baykuş Haber

Aşırı yağışlar tezgahlardaki meyve ve sebzeyi etkiliyor

ESKİŞEHİR GENELİNDE ETKİLİ OLAN YAĞIŞA RAĞMEN PAZAR TEZGAHLARININ BAŞINDAKİ YERİNİ ALAN ESNAF AŞIRI YAĞIŞLARIN ÜRÜNLERİNİ TOPLAMAYI ZORLAŞTIRDIĞINI VE ZARAR VERDİĞİNİ BELİRTTİ.

Eskişehir genelinde etkisini sürdüren yoğun yağışlara rağmen pazar tezgahlarını açan esnaflar, aşırı yağışların ürünlerini toplamayı güçleştirdiğini ve zarara yol açtığını ifade etti. Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü'nün uyarıları doğrultusunda haftanın başından itibaren Eskişehir'e düşen yoğun yağışlar, pazarcı esnafının işlerini zorlaştırıyor. Kurtuluş Mahallesi'nde kurulan cumartesi pazarı esnafı, sabah saatlerinden itibaren aralıklı yağışlara rağmen tezgahlarını açmaya devam etti. Ancak, pazar içindeki vatandaş yoğunluğunun azaldığı gözlemlendi. Tezgahlarını meyve, sebze ve diğer ürünlerle donatan esnaf, aşırı yağışların bahçelerden ürün toplamayı zorlaştırdığını dile getirdi.

Meyve satıcısı Hakan Aras, yağışların hem olumlu hem de olumsuz etkileri olduğunu belirterek, yağmurun ürünlerin kalitesini etkileyebileceğini ifade etti. Aras, "Yağmur bereketiyle yağarsa güzel olur. Son birkaç haftada yağışlar güzeldi. Ancak son günlerde aşırı yağmur aldık. Bazı bölgelerde sel felaketi yaşandı. Bu tür doğal afetlerden etkilenen insanlere Allah yardım etsin. Aşırı yağışlar, meyve ve sebzelerin bozulmasına neden oluyor. Bununla birlikte fiyatlarda artışlar da yaşanabilir. Ürünleri toplarken zorlanıyoruz. Ağaçlar zarar görebilir, çiçekler solabilir ve ürünler çürüyebilir. Bu tür zorluklarla karşı karşıya kalıyoruz. Ancak ilerleyen günlerde havaların ısınmasıyla birlikte ürünlerin daha fazla olmasını bekliyoruz. Bu durumda fiyatlar da düşer. Ancak vatandaşlar bu yoğun yağışlardan sonra pazara gelmek istemiyorlar. Kimileri marketleri tercih ediyor. Biz yine de tezgahlarımızın başındayız." şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER