© Baykuş Haber

Askeri yasak bölgeye giren Yunan polis ve sevgilisine 5er yıla kadar hapis istemi

EDİRNE'DE ASKERİ YASAK BÖLGELERE GİRMEK SUÇUNDAN YARGILANAN YUNANİSTAN POLİSİ VALASOUDİS MANOLİS VE KIZ ARKADAŞI AHENİ AOHNA İÇİN SAVCI, 2'ŞER YILDAN 5'ER YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEDİ.

Edirne'de askeri yasak bölgelere girmek suçlamasıyla yargılanan Yunanistan polisi Valasoudis Manolis ve kız arkadaşı Aheni Aohna için savcı, her ikisi için de 2 ile 5 yıl arasında değişen hapis cezası talep etti.

Yunanistan'ın Dedeağaç Emniyet Müdürlüğü'nde trafik polisi olarak görev yapan Valasoudis Manolis, kız arkadaşı Aheni Aohna ile birlikte alışveriş yapmak ve gezintiye çıkmak amacıyla Türkiye'ye geldi. Ancak gece saatlerinde sınır kapısından dönmek üzere yola çıktıkları sırada, Doyran köyünde askeri yasak bölgeye girdikleri iddiasıyla Türk güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındılar.

Mahkeme öncesi verdikleri ifadesinde, bu yolculuğun sadece bir gezi olduğunu ve askeri yasak bölgeye girdiklerini düşünmediklerini belirttiler. Ancak Türk yetkililer, suç unsurları bulunamadığı için çifti serbest bıraktılar, ancak toplamda 50 bin TL para cezası kesildi.

Edirne 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada savcı, Manolis ve Aohna için 2 ila 5 yıl arasında değişen hapis cezası talep etti. Savcı, sanıkların kasten askeri yasak bölgeye girdiğini ileri sürerek cezalandırılmalarını istedi. Ancak sanıkların avukatı, suçun yasal unsurlarının oluşmadığını iddia ederek müvekkillerinin beraatını talep etti. Duruşma Eylül ayına ertelendi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER