© Baykuş Haber

ASO Başkan Yardımcısı Ata: “ASO model fabrikamız, diğer model fabrikaların da modeli olacaktır”

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkan Yardımcısı Ercan Ata, ASO'nun model fabrikasının sadece kendi sanayi işletmelerine değil, aynı zamanda Türkiye'de kurulması planlanan diğer fabrika modellerine örnek olduğunu vurguladı. ASO, "ASO Model Fabrika 11. Öğren Dönüş" lansmanı düzenleyerek bu başarıyı kutladı. Lansman sırasında model fabrikaların "Balık tutmayı öğretir" mottosu öne çıktı.

Ercan Ata, şu ana kadar 11 tamamlanan program ve devam eden bir program dahil olmak üzere 70 sanayi işletmesinin her sektörden model fabrikalarla buluştuğunu belirtti. Bunun yanı sıra 200'den fazla firmanın da model fabrikaların fragmanlarına ve deneyimsel eğitimlerine katılarak yalın üretim felsefesi ve değer katmayan aktiviteler konularında bilgilendirildiğini ifade etti.

Model fabrikadaki öğrenme programlarının, ek yatırım yapmadan dahi yüzde 150 ile yüzde 200 arasında verimlilik artışları sağladığını söyleyen Ata, sabit maliyetle üretimin önemini vurguladı. Aynı zamanda ASO model fabrikasının dijital dönüşüm konusunda da Sanayi 4.0 uygulama senaryolarının deneyimsel eğitim müfredatını tamamladığını ve dijital dönüşüm eğitimlerini sunduğunu belirtti.

Ata ayrıca, ASO model fabrikasının sadece Ankara'daki işletmeler için değil, Türkiye'nin gelişimi için bir örnek olduğunu ve başka şehirlerdeki model fabrikaların kuruluşlarına destek verdiklerini vurguladı. ASO'nun sadece kendi bölgesini değil, ülkenin genel gelişimini hedeflediğini ve diğer model fabrikalar için bir model olduğunu altını çizdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER