© Baykuş Haber

ASO Başkanı Ardıç: “2026 yılına kadar dünyada e-ticaret hacminin 5 trilyon doları geçmesi bekleniyor”

ANKARA SANAYİ ODASI (ASO) BAŞKANI VE TOBB YÖNETİM KURULU ÜYESİ SEYİT ARDIÇ, “KÜRESEL SATIŞLARIN YAKLAŞIK BEŞTE BİRİNİ E-TİCARET OLUŞTURUYOR. 2026 YILINA KADAR DÜNYADA E-TİCARET HACMİNİN 5 TRİLYON DOLARI GEÇMESİ BEKLENİYOR” DEDİ.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Seyit Ardıç, düzenlenen "E-Ticaret Stratejileri" panelinde, e-ticaretin küresel satışların yaklaşık beşte birini oluşturduğunu ve 2026 yılına kadar dünya genelinde e-ticaret hacminin 5 trilyon doları geçmesinin beklendiğini ifade etti. E-ticaretin Türkiye için önemli bir ihracat kanalı olduğuna vurgu yapan Ardıç, e-ihracatın yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti.

Ardıç, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde ve Ankara Sanayi Odası'nda firmaların dijital dönüşümünü teşvik etmek için çeşitli çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Ayrıca, KOBİ'lerin e-ihracata başlamaları için farkındalık projeleri gerçekleştirdiklerini ve bu kapsamda Amazon ve Amerikan Şirketler Derneği ile iş birlikleri yaparak şirketleri Amerikan pazarına hazırladıklarını açıkladı.

ASO Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç, e-ticaret uzmanlarının yetiştirilmesine katkıda bulunacaklarını ve Ticaret Bakanlığı'nın Güven Damgası uygulamasıyla KOBİ'lerin internet ortamında güvenle büyüyebilmelerini sağladıklarını da sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER