© Baykuş Haber

Asrın felaketinde tadilat sonrası oluşan moloz yığınları kaldırılıyor

OSMANİYE’DE ETKİLİ OLAN VE ASRIN FELAKETİ OLARAK NİTELENDİRİLEN YIKICI DEPREMLERİN ARDINDAN HASAR ALAN EVLERDE BAŞLATILAN TADİLAT SONRASI OLUŞAN MOLOZ YIĞINLARI OSMANİYE BELEDİYESİ TARAFINDAN KALDIRILIYOR.

Osmaniye, son dönemlerde yaşanan yıkıcı depremlerle sarsıldı. Ancak bu felaket sonrası, Osmaniye Belediyesi, hasar gören evlerin tadilat sonrası ortaya çıkan molozları temizlemek için önemli bir çalışma başlattı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Sosyal Destek Ekipleri, sokak sokak gezip evlerde yapılan tadilat sonrası oluşan molozların yerlerini tespit ediyor. Ardından bu molozların kaldırılması için Temizlik İşleri Müdürlüğü ile iletişime geçiyorlar. İş makineleri ve kamyonlar kullanılarak molozlar kent dışına taşınıyor. Ayrıca, kontrollü yıkımlar sırasında oluşan moloz kalıntıları da ekipler tarafından temizleniyor.

Rahime Hatun Mahallesi Muhtarı İsa Kama, belediye ekiplerinin sahada aktif bir şekilde çalıştığını belirterek, deprem anında Osmaniye Belediyesi'nin desteklerinin büyük olduğunu ifade etti. Belediyenin duyarlı çalışmaları için teşekkür eden Kama, mahallesinin daha iyi bir şekilde ayağa kaldırılacağına inandığını dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER