© Baykuş Haber

Astımlı çocuklar İznikte hem öğrendi hem eğlendi

ASTIM VE ALERJİLİ ÇOCUKLAR EĞİTİM VE SPOR KAMPI, BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (BUÜ) TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK ALERJİ BİLİM DALI ÖĞRETİM ÜYELERİ PROF. DR. NİHAT SAPAN VE DOÇ. DR. ŞÜKRÜ ÇEKİÇ SORUMLULUĞUNDA 4-9 EYLÜL 2023 TARİHLERİ ARASINDA İZNİK DSİ TESİSLERİ’NDE BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Alerji Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Nihat Sapan ve Doç. Dr. Şükrü Çekiç'in sorumluluğunda gerçekleştirilen Astım ve Alerjili Çocuklar Eğitim ve Spor Kampı, İznik DSİ Tesisleri'nde başarıyla tamamlandı. Bu kampta, astım hastası çocuklar astım ve ilaçlarını kullanma, otonomi geliştirme, spor yapma ve çevre bilinci kazanma konularında eğitildi.

Kampa sadece Bursa'dan değil, İstanbul, Ankara, Aydın, Yalova, Eskişehir ve Kocaeli gibi farklı illerden çocuklar da katıldı. Kampta, astım konularında eğitimler verildi, solunum fonksiyon testleri yapıldı ve çeşitli spor etkinlikleri düzenlendi. Ayrıca, İznik'in tarihi değerleri ve Çini Vakfı gezileri gibi etkinliklerle çocuklara farklı deneyimler sunuldu.

Astım ve Alerjili Çocuklar Eğitim ve Spor Kampı'nın başarılı geçmesinde emeği geçen isimler arasında, Prof. Dr. Ülker Öneş, Prof. Dr. Zeynep Tamay, Prof. Dr. Pınar Uysal, Prof. Dr. Metin Aydoğan ve Doç. Dr. Esra Özek Yücel gibi birçok akademisyen bulunuyor.

Kamp sorumlusu Prof. Dr. Nihat Sapan, bu yıl da kampın başarılı geçtiğini belirterek, çocukların astım konusundaki bilinçlerini artırmayı hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, astım kampının Türkiye'deki tek astım ve alerjili çocuklar kampı olduğunu vurguladı.

Dr. Sapan, kampın düzenlenmesinde katkı sağlayan tüm kişilere teşekkür etti ve gelecek yıl da aynı başarıyı yakalamayı hedeflediklerini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER