© Baykuş Haber

Astroloji, Yükselen, Alçalan ve Burçlar…

Astroloji, astronomik fenomenlerin ve gök cisimlerinin etkilerinin insan karakteri üzerindeki etkilerini araştıran sözde bilimdir.

Astroloji Nedir?

Astroloji nedir diye soran tüm kişilerin sorusunu aynı anda cevaplamak isteriz. Astroloji, astronomik fenomenlerin ve gök cisimlerinin etkilerinin insan karakteri üzerindeki etkilerini araştıran, inceleyen bir sözde bilim dalıdır. Astroloji sözde bilimi, yalnızca insan karakterine değil, kaderine de odaklanmaktadır. Astro, kelime anlamıyla Yunanca yıldız anlamına, Logos kelimesi ise bilgi anlamına gelmektedir. Gelecekte yaşayabileceğiniz ve başınıza gelebilecek olayları öğrenebileceğiniz astroloji, %100 gerçek bilgi sunamaz ancak iddiada bulunabilir. Tarihi çok eskiye dayanan astroloji terimi, bilinen anlamının dışında kültürel bir olgu olarak da kullanılmaktadır. Mesela, Hintlilerin ve ya Kızılderililerin kendilerine ait bir astrolojisi olduğunu söyleyebiliriz. Astroloji haberleri genel olarak bakıldığında burçlar ile ilgili gibi gözükse de tamamen burçlara bağlı değildir, astroloji genel itibariyle gezegenleri içine almaktadır.

Eski zamanlarda astrologlar, gök günlüğü isimli gökyüzü konumunun tam tarihini gösteren  ev tabloları ve kitaplar kullanarak yıldız haritası grafiği çıkartıyordu. Bu haritaların doğruluğu da en az astroloji kadar iddialara dayanan bir durumdur. Bu kadar net olmayan bilgilere rağmen hala popülaritesini korumaktadır.


Astrolojinin Tarihçesi

Gök olaylarının anlık takibi ile birtakım tahminlerde bulunmak, olabilecek tüm felaketleri önceden bilebilmek eskiden de pek çok uygarlıkta kullanılıyordu. Mezopotamya, Asur ve Babil uygarlıkları bunun en güzel örnekleridir. Gökyüzünde tamamen hayali bir daire olduğunu düşünün, bu hayali daireye Zodyak adı verilir. Zodyağın içerisinde yer alan Güneş, ay ve diğer gezegenler, sürekli olarak hareket halindedir. Sidereal Zodyak, takımyıldızlarını kullanmaktadır. Başlangıç noktası Koç takımyıldızıdır. Koç ile birlikte 12 tane takımyıldızı bulunmaktadır.

Tropikal Zodyak, ekinoksları referans alır. Ekinoksu pek çok derste görmüş veya duymuşsunuzdur. Kelime anlamıyla dört mevsimi ifade etmektedir. Başlangıç noktası burada da Koç takımyıldızıdır. Ekinoksun başlangıç günü de ilkbaharın ilk gününe tekabül etmektedir. Buradan çıkarmanız gereken sonuç, Güneş’in hayali pozisyonunun Koç burcunun ilk derecesi anlamına geldiğidir. Sidereal Zodyak ve Tropikal Zodyak arasında bazı temel farklar bulunmaktadır. Aralarındaki en basit fark; Sidereal Zodyak, takımyıldızlarını gerçek olarak değerlendirirken Tropikal Zodyak tamamen sembolik bir biçimde değerlendirme yapmaktadır. Astrologlar, tam da bu sebep yüzünden takımyıldızları ile yıldız sembollerini karıştırmamanız gerektiği konusunda sizleri uyarmaktadır.


Astroloji Türleri

Astroloji türleri oldukça seçeneklidir. Astrolojiye ilk örnek olarak Babil astrolojisini verebiliriz. Babil astrolojisi, isminden de anlaşılabileceği üzere Babil’de ortaya çıkan bir astroloji türüdür. Doğal afetler, hava durumu gibi insanların yaşamında olduğu gibi diğer fenomenlerin de gökten etkilenmesi ile ortaya çıkmıştır. Babiller zamanında yalnızca 5 gezegenin varlığı biliniyordu. Bu gezegenler ile tanrılar bağdaştırılmıştı. Jüpiter ile Marduk, Satürn ile Ninurta, Merkür ile Nabo, Mars ile Nergal ve Venüs ile İştar ilişkilendirilmiştir. Helenistik astrolojisi, milattan önce 1. Y.Y.’da Akdeniz bölgesinde ortaya çıkan bir astroloji türüdür. Bu astroloji türünde tamamen doğum haritasına odaklanılmıştır. 


Burçlar ve Doğum Tarihleri

Sizin de bildiğiniz üzere herkesin sahip olduğu bir burç bulunuyor. Burçlar astrolojide oldukça önemli bir yer ediniyor. Koç burcuna mensup kişiler, 21 Mart ila 20 Nisan arasında doğmuştur. Boğa burcunun tarihleri 21 Nisan - 21 Mayıs arasındadır. İkizler burcu 22 Mayıs - 21 Haziran, yengeç burcu 22 Haziran - 22 Temmuz, aslan burcu 23 Temmuz - 23 Ağustos tarihleri, başak burcu 23 Ağustos - 22 Eylül tarihleri, terazi burcu 23 Eylül - 23 Ekim, akrep burcu 24 Ekim - 22 Kasım, yay burcu 23 Kasım - 21 Aralık, oğlak burcu 22 Aralık - 20 Ocak, kova burcu 21 Ocak - 18 Şubat ve son olarak balık burcu 19 Şubat - 20 Mart tarihleri arasındadır. Doğduğunuz tarihi bilirseniz hangi burca mensup olduğunuzu çok daha kolay anlayabilirsiniz. Burcunuzun özellikleri ile sizin özellikleriniz çarpışıyor mu bunun kontrolünü de sağlayabilirsiniz. Eğer bir aslan burcuysanız liderlik vasfınız güçlü yönünüz olabilir, keza terazi burçlarının güçlü yönlerinden biri de adaletli oluşlarıdır. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER