© Baykuş Haber

Asyanın anahtarı Singapur

TÜRKİYE SU ÜRÜNLERİ VE HAYVANSAL MAMULLER İHRACATÇI BİRLİKLERİ SEKTÖR KURULU BAŞKANI SİNAN KIZILTAN, SEAFOOD EXPO ASİA FUARINA KATILARAK LEVREK-ÇİPURA, TÜRK SOMONU, KAYA LEVREĞİ, FÜME ALABALIK, SÜT ÜRÜNLERİ VE SEKTÖRÜN İŞTİGAL SAHASINDAKİ DİĞER ÜRÜNLERİN İHRACATINI ARTIRMAK İÇİN TANITIM YAPTIKLARINI ANLATTI.

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, 2023 yılında ihracatta yeni rekorlar kırmayı hedefliyor ve bu amaçla agresif bir tanıtım atağına devam ediyor. Sektör, hedef pazarları olan Uzakdoğu ve Güneydoğu Asya'ya odaklanarak Singapur üzerinden büyümeyi planlıyor.

Geçen hafta Kenya'da gerçekleştirilen tanıtımın ardından bu hafta Singapur'da düzenlenen Seafood Expo Asia Fuarı'na katılan Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, levrek, çipura, Türk somonu, kaya levreği, füme alabalık, süt ürünleri ve diğer sektör ürünlerinin ihracatını artırmak için tanıtım çalışmaları yaptı.

Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, Singapur'un yıllık 1,3 milyar dolarlık su ürünleri ithalatı gerçekleştiren bir ülke olduğunu ve Türkiye'nin bu pazardan 50 milyon dolarlık pay almayı hedeflediğini belirtti. Singapur'un büyük bir transit ticaret merkezi olduğunu ve dünya genelinden ithalatçılara ulaşmanın önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

Kızıltan ayrıca Singapur'un Dünya Bankası'nın "İş Yapma Kolaylığı Endeksi"nde 2. sırada yer aldığını ve güçlü bir hukuk devleti ve etkili bir düzenleyici sistem ile ticaretin kolayca yapılabileceği bir pazar olduğunu ifade etti. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği'nin (ASEAN) kurucu ülkeleri arasında yer aldığına dikkat çekerek, bu bölgeye ulaşmanın önemini vurguladı.

Türkiye'nin 2022 yılında Singapur'a 800 milyon dolarlık ihracat yaptığını ve 473 milyon dolarlık ithalat gerçekleştirdiğini hatırlatan Kızıltan, Türk firmalarının bu pazarda büyümeyi hedeflediğini söyledi. Seafood Expo Asia Fuarı'na Türkiye'den 4 firma katıldı ve Türkiye'nin Singapur Büyükelçisi ve Ticaret Müşaviri de fuarı ziyaret ederek Türk firmalarına destek verdiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER