© Baykuş Haber

Atatürk Üniversitesinden üniversite-sektör iş birliğine katkı

Berko, May Pharma ve Altobio İlaç firmalarının yöneticileri, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'nın davetlisi olarak ilaç sanayi alanında bir protokol imzalamak üzere üniversiteye geldi. Bu protokol, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Araştırma Üniversiteleri Destek Programı kapsamında desteklenen ve Doç. Dr. Bilal Nişancı tarafından yürütülen 'Remifentanil ve Fentanil Etken Maddelerinin ve Türevlerinin Etkin ve Yeni Yöntemler İle Sentezlenmesi' projesi çerçevesinde imzalandı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Bayrakçeken Yurtcan, Berko İlaç Genel Müdürü Barış Özyurtlu, May Pharma İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Yinanç, Proje Koordinatörü Mahmut Esat Yinanç ve Altobio İlaç Genel Müdürü Ahmet Altuğ Oğuz ile Klinik Araştırmalar Aşı ve İlaç Koordinatörlüğü öğretim üyeleri Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu ve Doç. Dr. Serdar Burmaoğlu, imza törenine katıldı.

Rektör Çomaklı, protokolün üniversite ile sektör arasındaki iş birliği açısından büyük bir önem taşıdığını ifade ederek Atatürk Üniversitesi'nin proje ve iş birlikleriyle sektörle sürekli iç içe olacağını vurguladı. Özellikle ilaç sanayisine verilen öneme dikkat çeken Çomaklı, üniversitenin parkinson, alzheimer ve depresyon tedavisi için kullanılacak ilaçlar ürettiğini hatırlatarak, üniversitenin ilaç sanayisinde önemli bir bilim merkezi olduğunu belirtti.

Rektör Çomaklı, konuklarına, proje sahibi Doç. Dr. Bilal Nişancı'ya ve iş birliğine katkı sağlayan herkese teşekkür ederken, protokolün hayırlı olmasını diledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER