© Baykuş Haber

Atatürkün Eskişehire ilk ziyaretinin 103üncü yıl dönümü için tören düzenlendi

MUHARİP HAVA KUVVETİ GARNİZON KOMUTANI ORG. ZİYA CEMAL KADIOĞLU (SOLDAKİ) VE ESKİŞEHİR VALİSİ EROL AYYILDIZ (ORTADAKİ)

Mustafa Kemal Atatürk'ün Eskişehir'i ilk ziyaretinin 103. yıl dönümü, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen bir törenle coşkuyla kutlandı. Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti Garnizon Komutanı Org. Ziya Cemal Kadıoğlu, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen törende, 21 Haziran'da Atatürk'ün Eskişehir'e ilk ziyaretinin 103. yılını anma programı büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Program, Atatürk Anıtı önünde çelenklerin sunulmasıyla başladı. Askeri bando eşliğinde yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı söylendi ve Türk bayrağı göndere çekildi. Programın devamında, Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dt. Murat Burgaç, günün anlam ve önemini vurgulayan bir konuşma yaptı. Ardından, Gülay Kanatlı Ortaokulu öğrencisi Zeynep Emin, anlam dolu bir şiir okudu.

Törende ayrıca Atatürk Koşusu'nda dereceye giren sporculara Vali Erol Ayyıldız tarafından ödülleri takdim edildi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen sarı zeybek halk oyunu gösterisi de büyük ilgi gördü. Program, Atatürk fotoğraf sergisinin gezilmesiyle sona erdi, böylece Atatürk'ün Eskişehir ziyareti anlamlı bir şekilde anıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER