© Baykuş Haber

Atatürkün tören arabasını görenler şaştı kaldı, vatandaşlar fotoğraf çekmek için sıraya girdi

1935-1938 YILLARI ARASINDA ATATÜRK’ÜN TÖREN ARABASI OLARAK KULLANILAN, ORİJİNALİ ANITKABİR ATATÜRK MÜZESİ’NDE SERGİLENEN OTOMOBİLİN REPLİKASI, İZMİT'İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİTLİLERLE BULUŞTURULDU. OTOMOBİLİ KARŞILARINDA GÖRÜNCE ŞAŞIRAN VE BÜYÜK İLGİ GÖSTEREN VATANDAŞLAR, BOL BOL HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ.

İzmit Belediyesi, Kurban Bayramı ve İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılını coşkuyla kutladı. Bu özel etkinlikler sırasında, Atatürk'ün tören arabası olarak kullanılan ve orijinali Anıtkabir Atatürk Müzesi'nde sergilenen otomobilin replikası, İzmitlilerle buluşturuldu. Bu anlamlı buluşma, vatandaşlar arasında büyük bir ilgi ve şaşkınlık yarattı. Orijinal araç, İzmitliler tarafından bol bol fotoğraflandı.

Kenan Karaman, Atatürk'ün kullandığı aracın replikasını görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, "İzmit’in bayramını ve düşman işgalinden 102. yıl dönümünü kutluyorum. Özellikle gençlere ve çocuklara Atatürk’ü tanıtmanın onuru ve gururunu yaşıyoruz" dedi.

Ömür Yıldırım ise bu etkinliklerin kendisini mutlu ettiğini belirterek, "Çocuğumu bu tür etkinliklere getirerek onu geleceğe yetiştiriyoruz. Atatürk’ün aracının replikasını ailecek ziyaret etmek istedik. Bizim için onur ve gurur verici bir durum. İzmit’in kurtuluşuna çok anlamlı bir hediye olmuş" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER