© Baykuş Haber

Atatürkün Urlaya gelişinin 97. yılı coşkuyla kutlandı

ATATÜRK'ÜN URLA'YA GELİŞİNİN 97. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

Mustafa Kemal Atatürk’ün Urla’yı ziyaretinin 97. yıl dönemi, büyük bir coşkuyla kutlandı. İlçede düzenlenen kutlama programı saat 11.00’de Mermerli Çeşme önünde başladı. Kalabalık bir topluluk, Onuncu Yıl Marşı eşliğinde, Urla Belediyesi Spor Kulübü minik sporcularının taşıdığı dev Türk Bayrağı ile birlikte yürüyüşe geçti. Yürüyüş Cumhuriyet Meydanı önünde sona erdi. Meydanda gerçekleşen törende Atatürk büstüne çelenkler sunuldu, şehitler ve gaziler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Tören, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiirlerin ardından Urla Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları ve Urla Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'nin folklor gösterileriyle sona erdi.

Urla Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili adına konuşma yapan Karaburun Kaymakamı Eyüp Kaykaç, "Tam 100 yıl önce Cumhuriyetimiz kuruldu, Kurtuluş Savaşı başarıyla sonuçlandı ve Cumhuriyet’in inkılapları uygulanmaya başlandı. Ancak bu inkılapların halk nezdindeki etkilerini değerlendirmek için Gazi Mustafa Kemal Atatürk, birçok yere gezi düzenlemek istedi. İşte tam 97 yıl önce, 30 Haziran'da Atatürk, Urla ilçemizi ziyaret etti. Bu anlamlı ziyaretin üzerinden tam 97 yıl geçti. Bugün aynı coşku ve heyecanla Atatürk'ü ağırladık ve bu anıları yaşattık. Atatürk, ziyareti sırasında gençlere ve topluma büyük görevler düştüğünü belirtti. Bugün de aynı şekilde toplum olarak yapmamız gereken çok işler var. Urla'nın değerli gençleri ve halkı olarak birlik ve beraberlik içinde Cumhuriyetimizin temel değerleri üzerinde çalışacağımız çok işlerimiz var" dedi.

Törene, Urla Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili adına Karaburun Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Urla Emniyet Müdürü İsmail Duman, Urla İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Adem Aydoğdu, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve Urla halkı yoğun ilgi gösterdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER