© Baykuş Haber

Atık tahtalardan yaptığı oyuncaklarla ‘Sanatçı kimliğine kavuştu

DENİZLİ’DE KULLANILMIŞ TAHTA PALETLERİ İŞLEYEREK DOĞAL OYUNCAKLAR YAPAN VELİ BAT, KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI TARAFINDAN YAPILAN DEĞERLENDİRME SONUCUNDA EL YAPIMI ESERLERDE ‘SANATÇI’ KİMLİK KARTI ALMAYA HAK KAZANDI.

Denizli'de uzun yıllardır kullanılmış tahta paletleri işleyerek muhteşem doğal oyuncaklar yaratan Veli Bat, artık el yapımı eserlerde "Sanatçı" kimlik kartına sahip. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirme sonucunda bu prestijli kimlik kartını almaya hak kazandı.

Yaklaşık on yıldır kendi evinin altında kurduğu küçük atölyesinde kullanılmış paletlerden el yapımı doğal oyuncaklar üreten Veli Bat'ın eserleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ilgisini çekti. Geçtiğimiz haftalarda Ankara'ya giderek Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyona yaptığı oyuncakların tanıtımını yaptı. Komisyon, Veli Bat'ın "El yapımı eserlerde sanatçı kimlik kartı" almaya hak kazanmasına karar verdi. Bu kimlik kartı sayesinde Veli Bat, yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek sergiler, festivaller, kültür etkinlikleri gibi organizasyonlara bakanlık tarafından davet edilecek ve geleneksel el sanatlarının tanıtılmasına katkı sağlayacak.

Kullanılmış palet tahtaları ve hurda tahta parçalarını kullanarak doğal oyuncaklar ürettiğini belirten Veli Bat, "On yıldan fazla bir süredir kullanılmış tahta parçaları ve paletlerin tahtalarını değerlendirerek doğal oyuncaklar üretiyorum. Bu sayede doğayı korumaya da katkıda bulunuyorum. Ürettiğim oyuncaklarla geri dönüşümün önemini ve sürdürülebilirliği gelecek nesillere anlatıyorum. Bu süreç boyunca hiçbir ağaç kesilmedi. Yaptığım el sanatları ürünlerim Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından oluşturulan komisyon tarafından değerlendirildi ve 'Sanatçı' kimlik kartı almaya hak kazandım. Bu unvanı almak, hobimle başladığım doğal oyuncak yapımında büyük bir mutluluk kaynağı oldu. Kullandığım tahta parçaları ve palet tahtalarıyla at, at arabası, tank, ahşap oyun setleri ve aksesuarlar gibi birçok ürün üretiyorum. Ürünlerimi doğal ve kimyasal içeriklerden tamamen uzak, sadece paletlerin tahtalarını kullanarak işliyorum" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER