© Baykuş Haber

Atıklar kaynağında ayrıştırılacak

DÜZCE BELEDİYESİ ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI SIFIR ATIK YÖNETMELİĞİ DAHİLİNDE ÖN GÖRÜLEN EYLEM PLANLARINI UYGULAMAYA DEVAM EDİYOR.

Düzce Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Sıfır Atık Yönetmeliği çerçevesinde sürdürdüğü çevre politikalarına bir yenisi ekledi. Bu politika çerçevesinde, çöplerin ayrıştırılması ve ekonomiye kazandırılmasını hedefleyen Katı Atık Tesisinin ardından, atıkların kaynağında ayrıştırılmasını teşvik etmek amacıyla toplu konutlara tematik atık konteynerleri yerleştirildi.

Düzce Belediyesi'nin Sıfır Atık Politikaları kapsamındaki çalışmaları devam ediyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Sıfır Atık Yönetmeliği'ne uygun önlemler alınıyor. Bu çerçevede, belediye sorumluluğu altındaki ve 300 haneden az daireye sahip toplu konutlar İmar ve Şehircilik Müdürlüğü işbirliğiyle tespit edildi. Bu tespitler sonucunda, belirli kriterlere uyan 29 sitede ikili atık toplama sistemine geçildi.

İlk etapta 29 toplu konuta, Düzce Belediyesi tarafından "İkili Toplama Konteynerleri" yerleştirildi. Bu konteynerlerde, 3 bin litre kapasiteli mavi renkli kumbaralara kağıt, karton, metal, cam, plastik gibi geri dönüşümü mümkün olan atıkların atılması amaçlanıyor. Aynı alanda bulunan gri renkli 3 bin litre kapasiteli kumbaralara ise mutfak atıkları ve geri dönüşümü mümkün olmayan atıklar atılacak. Bu sayede, atık ayrıştırma tesislerinin verimliliği artırılacak ve maddi geri dönüşüm teşvik edilecek.

Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, doğal kaynakların korunması, çevre kirliliğinin önlenmesi, enerji tasarrufu sağlanması ve ülke ekonomisine katkıda bulunulması amacıyla bu çalışmaların sürdüğünü belirtti. Ayrıca, 300 haneden fazla olan toplu konutlarda ise yönetim kurullarının kaynağında ayrıştırma yapması gerektiğini vurgulayarak, bu konuda teşvik edici bir rol üstleneceklerini ifade etti. İkili toplama sisteminin ilerleyen süreçte daha fazla yaşam alanında uygulanacağı da belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER