© Baykuş Haber

Atlantik Okyanusunda kaybolan denizaltıda 40 saatlik oksijen kaldı

ABD Sahil Güvenliği tarafından yapılan açıklamada, Titanik enkazına dalış yapan küçük denizaltının geçtiğimiz pazar günü Atlantik Okyanusu'nda kaybolmasının ardından, denizaltında bulunan 5 kişinin hayatta kalmak için yaklaşık 40 saatlik oksijenleri olduğu bildirildi. Açıklamada, bu durumun üzerine ABD ve Kanada'nın ortaklaşa yürüttüğü arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği vurgulandı.

Denizaltının dalışının başladıktan 1 saat 45 dakika sonra iletişiminin kesildiğine dikkat çekilen açıklamada, arama çalışmalarının 7 bin 600 mil karelik devasa bir alanda sürdüğü ifade edildi. ABD Sahil Güvenliği, denizaltının yerinin tespit edilmesi durumunda uzmanların kurtarma planları üzerinde çalışacağını açıkladı.

Ayrıca, kaybolan denizaltıda bulunan 5 kişinin kimlikleri şu şekilde açıklandı: İngiliz milyarder ve kaşif Hamish Harding (58 yaşında), Fransız kaşif Paul-Henry Nargeolet (77 yaşında), OceanGate Expeditions’ın CEO’su ve kurucusu Stockton Rush, Pakistan doğumlu İngiliz işadamı Shahzada Dawood (48 yaşında) ve oğlu Suleman (19 yaşında).

Titanik'in enkazı, Atlantik Okyanusu'nun dibinde yaklaşık 3 bin 800 metre derinlikte yer alıyor. Titanik, 1912'de bir buzdağına çarpıp batması sonucu tarihin en büyük deniz felaketlerinden birini yaşamıştı. Enkazı 1985 yılında keşfedildikten sonra sürekli olarak araştırılmakta ve incelenmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER