© Baykuş Haber

Atlantik Okyanusunda kaybolan denizaltıda 5 kişi olduğu doğrulandı

ABD Sahil Güvenliği, Titanik enkazını incelemek üzere dalış yapan küçük denizaltının Atlantik Okyanusu'nda kaybolduğunu doğruladı ve içinde 5 kişi olduğunu belirtti. Denizaltının kaybolmasının ardından ABD Sahil Güvenliği, kaybolan kişilerin kimliklerini açıklamadı.

Titanik enkazını keşfetmek amacıyla OceanGate Expeditions adlı özel bir şirket tarafından düzenlenen tur sırasında meydana gelen bu olay, denizaltının Titanik'in enkazına dalışa başladıktan yaklaşık bir saat 45 dakika sonra iletişimin kesilmesiyle gerçekleşti. Denizaltının 24 saatten uzun bir süredir kayıp olduğunu belirten ABD Sahil Güvenliği, arama ve kurtarma çalışmalarına hem ABD hem de Kanada donanmalarına ait gözetleme uçaklarının destek verdiğini ifade etti.

Daha önce, İngiliz milyarder ve kaşif Hamish Harding'in denizaltıda olduğu ailesi tarafından doğrulanmıştı. Ayrıca, Fransız denizaltı pilotu Paul-Henry Nargeolet ve OceanGate Expeditions'ın CEO'su ve kurucusu Stockton Rush'ın da denizaltıda olduğu iddia edilmişti.

Titanik enkazının bulunduğu yer, 3 bin 800 metre derinlikte, Kanada'nın Newfoundland kıyılarının yaklaşık 600 kilometre açığında Atlantik Okyanusu'nun dibindedir. Bu olay, Titanik enkazının keşfi ve araştırılması sürecinin uzun bir geçmişi olduğunu hatırlatmaktadır. Titanik, 1912'de bir buzdağına çarpıp batmış ve binlerce insan hayatını kaybetmişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER