© Baykuş Haber

Atlantik Okyanusunda kaybolan denizaltında ses duyuldu

Atlantik Okyanusu'nda kaybolan küçük denizaltı arama çalışmaları hakkında ABD Sahil Güvenliği tarafından yapılan açıklamada, arama bölgesinde vurmalı bir sesin duyulduğu ancak denizaltını işaret edecek somut bir işaretin bulunmadığı ifade edildi. Kayıp denizaltında 23 saatlik oksijen tahmin ediliyor.

Titanik enkazı dalışı sırasında kaybolan denizaltının arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtilirken, ABD ve Kanada'dan arama-kurtarma ekiplerinin bu denizaltından sesler duyduğu, Kanadalı arama uçaklarının da denizaltındaki sesleri 30 dakikalık aralıklarla kaydettiği açıklandı. Ancak seslerin duyulmasına rağmen denizaltının yerinin tespit edilemediği kaydedildi.

Denizaltının su altında 96 saat boyunca kalabilecek şekilde tasarlandığı belirtilirken, içinde 23 saatlik oksijen bulunduğu tahmin ediliyor.

Küçük denizaltında bulunan 5 kişinin kimlikleri daha önce açıklanmıştı. İngiliz milyarder ve kaşif Hamish Harding, Fransız kaşif Paul-Henry Nargeolet, OceanGate Expeditions’ın CEO’su ve kurucusu Stockton Rush, Pakistan doğumlu İngiliz iş adamı Shahzada Dawood ve oğlu Suleman bu denizaltında bulunan isimler olarak belirtilmişti.

Titanik enkazı, Atlantik Okyanusu'nun dibinde 3.800 metre derinlikte bulunuyor ve uzun yıllardır araştırma konusu olmuş bir tarihi alan olarak biliniyor. 1912 yılında bir buzdağına çarparak batan Titanik'te binlerce kişi hayatını kaybetmişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER