© Baykuş Haber

ATO Başkan Yardımcısı Yılmaz: “Dünyanın barış ve huzurunu su üzerinden gerçekleştirmeliyiz”

ANKARA TİCARET ODASI’NDAN YAPILAN YAZILI AÇIKLAMADA, ATO BAŞKAN YARDIMCISI HALİL İBRAHİM YILMAZ’IN İSRAİL’İN TEL AVİV KENTİNDE 26-29 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK “SUYA DAYANIKLILIK VE ACİL DURUM HAZIRLIKLARI 2023” ZİRVESİNE KONUŞMACI OLARAK KATILACAĞI BİLDİRİLDİ.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, iklim değişikliğinin yol açtığı sel ve kuraklık gibi olayların temiz suya ulaşım sorununu artırdığına dikkat çekti. Yılmaz, su ve arıtma teknolojilerine erişimin önemine vurgu yaparak, suyun bir savaş nedeni değil, dünyanın barış ve huzuruna hizmet eden bir araç olarak kullanılması gerektiğini belirtti.

İklim değişikliği nedeniyle sel ve kuraklık olaylarının sıklığının ve şiddetinin arttığını ifade eden Yılmaz, bu süreçlerin temiz içme suyuna erişim sorununu da beraberinde getirdiğine işaret etti. Temiz suya erişimin herkes için bir hak olduğunu vurgulayan Yılmaz, suyun bilinçsiz tüketim ve sürdürülebilir olmayan teknolojilerin kullanımı nedeniyle kaybolduğuna dikkat çekti.

Yılmaz, sürdürülebilir su yönetimi ve su arıtma teknolojilerinin tüm insanlığın kullanımına sunulması gerektiğini söyledi. Ayrıca, su teknolojilerinin uluslararası düzeyde paylaşılmasının önemine vurgu yaparak, suyun bir savaş nedeni değil, dünya barışı ve huzuru için bir araç olarak kullanılması gerektiğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER