© Baykuş Haber

ATO Başkanı Baran, Amsterdam Sağlık Turizmi Fuarında

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye'nin sağlık turizmi alanında hızla geliştiğini ve dünya genelinde sağlık turizminin parlayan yıldızı haline geldiğini belirtti. ATO Başkanı Baran, Amsterdam Sağlık Turizmi Fuarı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin modern tıbbi teknolojilerin kullanıldığı sağlık tesisleri, nitelikli sağlık personeli, termal tesisleri, turistik bölgeleri ve zengin gastronomisiyle sağlık turizmi için ideal bir destinasyon olduğunu vurguladı.

Baran, Türkiye'nin sunduğu hizmetlerin yanı sıra uygun fiyat avantajının da sağlık turizminde cazibe oluşturduğunu söyledi. Ülkenin coğrafi olarak Avrupa'ya yakın olması, sosyo-kültürel benzerlikler, kısa ulaşım süreleri gibi faktörlerin Türkiye'nin sağlık turizmi çekiciliğini artırdığını ifade etti.

Sağlık turizminin yanı sıra Türkiye'nin dört mevsim iklimi, zengin kültürel mirası, gastronomik çeşitliliği ve tarihi ve turistik bölgeleriyle de dikkat çektiğini belirten Baran, Türkiye'nin sağlık turizmindeki bu avantajlarının Hollanda ve diğer Avrupa ülkelerinde giderek daha fazla ilgi gördüğünü dile getirdi.

Ankara'nın da Türkiye'nin sağlık turizminde önde gelen illerinden biri olduğunu vurgulayan Baran, fuarın Türk sağlık kuruluşlarına ve hastanelerine Türkiye'nin sağlık turizmi potansiyelini tanıtma fırsatı sunduğunu belirtti. Fuarın açılışına Türkiye'nin Hollanda Büyükelçisi ve başkonsolosları da katıldı.

Baran ve ATO Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ömer Çağlar Yılmaz, fuar kapsamında Türkiye'nin sağlık kuruluşlarının stantlarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER