© Baykuş Haber

ATO Başkanı Baran: “Dövizdeki artışı fırsatçılığa, zam vurgunculuğuna çevirmeyin”

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, son dönemde yaşanan döviz kurlarındaki artışın, ürün fiyatlarına yansıdığını ancak bunun ötesinde döviz artışını fırsata çevirip aşırı zamlar yapan kişilerin reel sektörü olumsuz etkilediğini ifade etti. Baran, bu konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Piyasada bazı ham madde ve nihai ürünlere dövizdeki kur artışının çok daha üzerinde zam yapıldığını görüyoruz. Dövizdeki artışı fırsatçılığa, zam vurgunculuğuna çevirmeyin" dedi.

Baran, döviz kurlarındaki yükselişin özellikle ithal ürünlerin fiyatlarına yansıdığını belirtti ve bunun normal bir süreç olduğunu dile getirdi. Ancak kendilerine göre döviz artışını fırsata çeviren ve aşırı zamlarla ürünlerini satmaya çalışan kişilerin, özellikle KOBİ'leri olumsuz etkilediğini vurguladı.

Ayrıca, pandemi, Rusya-Ukrayna Savaşı, enerji ve ham madde fiyatlarının artışı, tedarik sıkıntıları ve depremler gibi zorlu dönemleri geride bıraktıklarını, Türkiye ekonomisinin büyümeye devam ettiğini ifade etti. Ancak bu süreçte dayanışmanın önemine değinerek, döviz artışının fırsatçılığa dönüşmemesi gerektiğini belirtti ve enflasyonun tetiklenmemesi için bu konuda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER