© Baykuş Haber

ATOnun girişimleriyle ‘Aktarlık ve Çiçekçilik geleneksel meslekleri belgelendi

ANKARA TİCARET ODASI’NIN (ATO) GİRİŞİMLERİYLE, MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU (MYK) İLE İMZALANAN PROTOKOLLER ÇERÇEVESİNDE ‘AKTARLIK VE ÇİÇEKÇİLİK’ BELGELİ MESLEKLER OLARAK KABUL EDİLDİ.

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından başlatılan girişimler sonucunda, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile imzalanan protokoller çerçevesinde "Aktarlık ve Çiçekçilik" meslekleri resmi olarak kabul edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve ATO Başkanı Gürsel Baran'ın katılımıyla gerçekleştirilen "Topraktan Ticarete Geleneksel Meslekler Belgeleniyor" bilgilendirme toplantısında, bu önemli adımın duyurulduğu bir etkinlik düzenlendi.

Bakan Işıkhan, yaptığı açılış konuşmasında, iş dünyasının gereksinimlerine cevap vermek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak bir dizi adım attıklarını ve iyi bir mesleğin insanın elindeki en değerli hazinelerden biri olduğunu vurguladı. Her meslekte uzmanlaşmak için sabır ve çaba gerektiğini belirtti.

Işıkhan, meslek standartlarının belirlenmesinin beşeri yatırımlara katkı sağladığını, dünya genelinde yaygın olarak kullanılan mesleki yeterlilik sisteminin Türkiye'de de etkin bir şekilde uygulandığını söyledi. Ayrıca, Ankara'da 260 bin vatandaşın mesleki eğitim kurslarına, iş başı eğitim programlarına ve girişimcilik eğitim programlarına katıldığını ve 2002'den bu yana 861 bin kişinin İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirildiğini belirtti.

Işıkhan, sektördeki belgeli mesleklerin, rekabeti artırarak daha yüksek kalitede hizmet sunmayı amaçladığını söyledi.

ATO Başkanı Gürsel Baran, bu adımın, sektördeki standartların oluşmasını sağlayarak tüketici güvenini artıracağını ve belgeli mesleklerin rekabet gücünü yükselterek nitelikli iş gücü istihdamını, üretimi ve ihracatı artıracağını ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin sahip olduğu endemik bitki türleri sayesinde çiçekçilik ve aktarlık sektörlerinin büyüme potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Bu gelişmelerin sektörlerin ekonomik büyümesine katkı sağlayacağını ve aynı zamanda Türkiye'nin turizm gelirlerine de olumlu etki edeceğini söyledi.

Toplantıya sektör temsilcileri, STK üyeleri ve sektörle ilgili diğer katılımcılar da katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER