© Baykuş Haber

ATSOdan ihracat odaklı proje

ATSO BAŞKANI ALİ BAHAR, “HEDEFİMİZ BÖLGEMİZDEKİ BİLİŞİM SEKTÖRÜNÜN BÜYÜMESİNİ TEŞVİK EDEREK, İŞBİRLİĞİ FIRSATLARI SUNMAK VE SEKTÖRÜN REKABET GÜCÜNÜ ARTIRMAK” DEDİ

ATSO Başkanı Ali Bahar, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından yürütülen "ATSO Bilişim Kümesi Projesi"nin başvurularının başladığını duyurdu. Bu projenin, Antalya'da faaliyet gösteren bilişim sektörü firmalarını yeni pazarlara açmayı, uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırmayı ve ihracatı teşvik etmeyi hedeflediğini belirtti.

Projenin ilk aşamasında, kümede bulunan firmaların ihracat potansiyellerinin belirlenmesi ve ihracat stratejilerinin geliştirilmesi planlandığını ifade eden Bahar, projenin bölgedeki bilişim sektörünün büyümesini teşvik etmeyi amaçladığını ve aynı zamanda yerel ekonomiye de katkı sağlayacağını vurguladı.

Proje kapsamında, dış ticaret eğitim programları, küme tanıtım faaliyetleri, yurt dışı fuar katılımları, ikili iş görüşmeleri (B2B), kurum ve kuruluş ziyaretleri gibi etkinliklerin düzenleneceğini belirten Bahar, projenin Ticaret Bakanlığı tarafından yüzde 75 oranında desteklendiğini ve kalan yüzde 25'lik kısmın katılımcı firmalardan alınacağını açıkladı.

Başkan Bahar, projenin sektördeki firmalar için büyük bir fırsat olduğunu ve küresel rekabetin giderek zorlaştığı bir dönemde alternatif pazarlara ulaşmanın önemli bir avantaj olduğunu belirtti. Projenin sürdürülebilir ihracat hedeflediğini ifade eden Bahar, sektördeki firmaları projeye katılmaya davet etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER