© Baykuş Haber

ATSOTAM zaman ve itibar için çalışacak

ATSO TAHKİM VE ARABULUCULUK MERKEZİ İŞ DÜNYASININ HUKUKİ ANLAŞMAZLIKLARINI ÇÖZMEK İÇİN HAREKETE GEÇTİ. FİRMALAR ARASINDA İMZALANAN SÖZLEŞMELERE TAHKİM ŞARTININ KOYULMASI KONUSUNU GÜNDEME GETİREN ATSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ALİ BAHAR, “ATSOTAM İLE İŞ DÜNYASININ TİCARİ İLİŞKİLERİNDE ZAMAN VE İTİBAR KAYIPLARINA UĞRAMASININ ÖNÜNE GEÇMEYİ AMAÇLIYORUZ” DEDİ.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), iş dünyasındaki hukuki anlaşmazlıkları çözmek amacıyla Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi'ni (ATSOTAM) faaliyete geçiriyor. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, iş dünyasının ticari ilişkilerinde zaman ve itibar kaybını önlemeyi hedeflediklerini belirtti. Antalya'nın büyük bir turistik destinasyon olduğunu ve birçok firma arasında sözleşmelerin imzalandığını ifade eden Bahar, ATSOTAM'ın iş dünyasının alternatif çözüm yollarına yönlendirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

ATSOTAM, ATSO tarafından 2021 yılında kuruldu ve Antalya iş dünyasının ticari anlaşmazlıklarını çözümlemeyi amaçlamaktadır. Bahar, Antalya'da birçok firma arasında imzalanan sözleşmelerde tahkim şartının yer almadığını ve ATSOTAM ile bu durumu değiştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Tahkimin günümüz ticaret ilişkilerinde yaygın olarak kullanılan bir uyuşmazlık çözüm yöntemi olduğunu vurguladı.

ATSOTAM'ın, TOBB Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi ile işbirliği içinde çalıştığını açıklayan Bahar, bu merkezin yasal altyapının yetersizliği ve farkındalığın sağlanamaması nedeniyle faaliyete geçmediğini ifade etti. Bahar, alternatif uyuşmazlık çözüm yolları hakkındaki farkındalığı artırmayı ve ATSOTAM'ın faaliyete geçirilmesini hedeflediklerini dile getirdi.

ATSO Genel Sekreteri Av. Aslı Şahin Tekin ve Hukuk Müşaviri Av. Hüseyin İmamoğlu, ATSO'nun Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi'ni tanıtmak üzere TOBB Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Genel Müdürü Dr. Onur Yüksel'i ziyaret etti. Tahkim şartının iş dünyasında daha yaygın hale gelmesini amaçlayan ATSO, üyeler arasında ve yerli veya yabancı firmalarla yapılan sözleşmelere tahkim şartı eklenmesinin uyuşmazlıkların hızlı ve etkin bir şekilde çözülmesine yardımcı olacağını belirtti.

ATSO, alternatif uyuşmazlık çözüm yollarına dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak amacıyla bir Arabuluculuk ve Tahkim Paneli düzenleyecek. Panelde, iş dünyasına ve avukatlara sunulan avantajlar, uyuşmazlıkların arabuluculukla çözümü, aile şirketlerinin kurumsallaşmasında aile anayasasının önemi gibi konular ele alınacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER