© Baykuş Haber

AÜ Tıp Fakültesinde yeni müfredat ile yeni dönem

ANTALYA (İHA) - AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ’NDE 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ İLK DERSİ YAPILDI. BU YIL BİRİNCİ SINIFLARIN TÜRKİYE’DE BİR İLK OLARAK UYGULANAN SEMPTOM TEMELLİ EĞİTİM PROGRAMINA BAŞLAYACAK İLK ÖĞRENCİLER OLDUĞUNU SÖYLEYEN REKTÖR ÖZKAN, GERÇEK HAYATA EN YAKIN MODELLE EĞİTİM ALACAK ÖĞRENCİLERİN ÇOK ŞANSLI OLDUĞUNU VURGULADI.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2023-2024 eğitim öğretim yılının açılış dersini gerçekleştirdi. Rektör Özlenen Özkan, yeni öğrencilere semptom temelli eğitim programıyla gerçek hayata daha yakın bir şekilde eğitim alacaklarını belirtti.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi, yeni eğitim-öğretim yılına başlarken Atatürk Konferans Salonu'nda düzenlenen açılış töreni ile öğrencilerine hoş geldiniz dedi. Törene katılan Rektör Özlenen Özkan, öğrencilere seslenerek, bu fakültenin Türkiye'deki en başarılı öğrencileri tarafından tercih edildiğini ve verdikleri eğitimin kalitesine vurgu yaptı.

Öğrencilere seslenen Rektör Özkan, "Siz bu 50 yıllık birikimin, deneyimin ışığında eğitim alacaksınız. Bilgi, deneyim, tecrübe çok önemlidir ancak bunun yanında Akdeniz’in farkı alanında öncü çalışmalara imza atmaktır. Siz de derslerinizden önce hocalarımızın hazırladığı videolar ile konuya hazırlanacak ve ders saatini daha efektif değerlendirebileceksiniz. Yine bir ilk olarak Semptom Temelli Eğitim Programı’nı başlattık. Bu yıl bu programla eğitime başlayacak ilk öğrenciler olarak çok şanslısınız. Gerçek hayata en yakın modelle eğitim alarak çok daha donanımlı bir şekilde mezun olacaksınız. Bunun faydalarını eğitiminizin ilerleyen süreçlerinde ve mesleğinizi yürütürken göreceksiniz." dedi.

Aynı zamanda Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Gürpınar da öğrencilere çağdaş eğitim yöntemlerinin öğretim üyeleri tarafından sunulacağını ve öğrencilerin bu eğitimlerle vizyonlarını geliştirebileceğini belirtti. Tıp eğitiminin teorik ve pratik açıdan güçlü bir şekilde verildiğini ve öğrencilere farklı öğrenme fırsatları sunulduğunu ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER