© Baykuş Haber

Av. Akpınar: LGBTnin hukuk sisteminde esas alınması hukuki bir kaosu doğuracaktır

Avukat Emir Akpınar, LGBT ile ilgili yaptığı açıklamada, "LGBT’nin hukuk sisteminde esas alınması hukuki bir kaosu doğuracaktır. Ülkemizde eşcinsel bir evlilik hukuken mümkün değildir" dedi.

Cinsiyet kavramının fizyolojik ve genetik özelliklere dayanan biyolojik bir kategori olduğunu ifade eden Avukat Akpınar, "Biyolojik olarak insanlar, eril ve dişil olarak ayrılır. Kültürel olarak ise erkek ve kadın. Bu kategoriler uzun süre boyunca kabul görmüş olsa da günümüzde toplumsal cinsiyet kavramıyla birlikte cinsiyetin sosyal, toplumsal ve hukuki açıdan farklı bir boyuta taşındığını görüyoruz. Ancak, Türk Hukuk sistemi cinsiyet kavramını biyolojik cinsiyete dayalı olarak düzenlemiştir" şeklinde konuştu.

Akpınar, LGBT bireylerin taleplerini keyfi ve toplumsal değerlere zarar verici olarak değerlendirdi. Ayrıca, Türkiye'de eşcinsel evliliğin hukuken mümkün olmadığını belirtti. LGBT topluluğuna yönelik pozitif ayrımcılığın özendirildiğini, ancak bu tür uygulamaların hukuki olmadığını ve ayrımcılık teşkil ettiğini vurguladı.

Avukat Akpınar, LGBT topluluğunun savunucusu olan derneklerin kapatılması gerektiğini, çünkü hukuka ve ahlaka aykırı amaçlar taşıdıklarını söyledi. Ayrıca, özel lavaboların LGBT bireyler için ayrılmasının ayrımcılık teşkil ettiğini ve hukuki açıdan meşru olmadığını ifade etti. Bu tür uygulamalara devam eden işletmelerin idari ve cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalabileceğini hatta kapatılabileceğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER