© Baykuş Haber

Avcılar’da fatura ücretlerini toplayıp ortadan kayboldular

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL (DHA)- AVCILAR’da fatura ödeme noktasında çok sayıda kişinin fatura ücretlerini toplayan dolandırıcılar kayıplara karıştı. Faturalarını ödeyenler ise dolandırıldıklarını hatlarının kesilmesi ya da mesaj yolu ile gelen uyarılardan sonra anladı.

Avcılar'da fatura ödeme noktasında gerçekleşen dolandırıcılık olayı mağdurların fatura ücretlerini toplayan kişilerin kayıplara karışmasıyla sonuçlandı. İş yerinin kapalı olduğunu gören faturaları ödeyen kişiler, hatlarının kesilmesi veya uyarı mesajları aldıktan sonra dolandırıldıklarını fark etti. Avcılar Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şikayetler üzerine soruşturma başlattı.

Denizköşkler Mahallesi'nde uzun yıllardır faaliyet gösteren fatura ödeme merkezi yaklaşık 1.5 ay önce el değiştirdi. Faturalarını ödemeye gelen kişiler, bu hafta içerisinde hatlarının kesildiğini veya borç miktarlarını bildiren mesajlar aldı. Bu durumu fark eden vatandaşlar, faturalarını ödedikleri ödeme noktasına gittiler.

Ancak ödeme noktasına gelen mağdurlar, içeride bulunan iki kişiden yardım istediklerinde, bu kişiler onları oyaladıktan sonra "Yemeğe gidiyoruz" diyerek ortadan kayboldular. Yetkililerin belgelerinin eksik olduğunu fark eden vatandaşlar, dolandırıldıklarını anlayarak polisi aradılar. Avcılar Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şikayetler üzerine soruşturma başlattı.

Çevre esnafı, ödeme merkezini uzun yıllardır işleten kişinin herhangi bir soruna yol açmadığını belirtti, ancak faturaların ödenmediğini fark eden çok sayıda kişinin toplandığını ifade etti. Fatura ödeyen bir kişi, asansör elektrik faturasını ve bir GSM şirketi faturasını ödemiş olduğunu ancak ödeme yapılmadığını dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER