© Baykuş Haber

Avdagiç: “BTM ile parlak fikirler kutup yıldızına dönüşüyor”

BTM GENEL MÜDÜRÜ İBRAHİM ELBAŞI DA YAPTIĞI KONUŞMADA, "GİRİŞİMLERİMİZİN ELDE ETTİĞİ BU SONUÇLAR KADAR; BTM’NİN ORTAYA KOYDUĞU BAŞARININ YALNIZCA ÜLKEMİZDE DEĞİL, DÜNYA GENELİNDE DE TAKDİR EDİLMESİ BİZİ GURURLANDIRDI” DEDİ.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, girişimcilik ruhunu canlandırmak ve parlak fikirlerin her zaman parlamasını sağlamak amacıyla kurulan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) hakkında gurur dolu bir açıklama yaptı. BTM'nin 2023 yılının ilk Sahne XL etkinliğini düzenlediği bu organizasyon, girişimcilerin ve yatırımcıların bir araya geldiği, başarılı girişimcilerin projelerini tanıttığı bir platform oldu.

Avdagiç, "BTM ile girişimcilik ruhumuzu tekrar canlandırmak, parlak fikirlerin sönen yıldızlara dönüşmeden kutup yıldızı gibi daima parlaması için katalizör olmayı hayal etmiştik. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına eriştiğimiz 2023 yılında bu hayalleri gerçek kılmanın gururunu taşıyoruz" dedi.

Bu 6 yıllık süre zarfında BTM'nin girişimciler ve yatırımcılar için merkezi bir rol oynadığını belirten Avdagiç, girişimcilerin 3.5 milyar liradan fazla yatırım aldığını ve BTM'nin kendi ekosistemini oluşturduğunu vurguladı. Ayrıca, BTM'nin UBI Global tarafından dünyanın en iyi 5 kuluçka merkezinden biri olarak kabul edildiğini ve toplamda 10 ödül aldığını söyledi.

BTM Genel Müdürü İbrahim Elbaşı da etkinlikte 10 girişimin yatırım aldığını ve toplam yatırım değerinin 3.5 milyar lirayı aştığını paylaştı. Ayrıca, BTM'nin dünya genelinde takdir edildiğini ve girişimlerin başarısında önemli bir rol oynadığını belirtti.

Sahne XL etkinliği kapsamında 18 girişimci, projelerini tanıtarak yatırımcılarla buluştu. Bu etkinlik, girişimcilerin projelerini paylaşabildiği ve yatırım fırsatları yakalayabildiği bir platform olarak dikkat çekti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER