© Baykuş Haber

Avrupa Hareketlilik Haftası, Toroslarda sportif ve çevreci etkinliklerle kutlanacak

MERSİN’İN MERKEZ İLÇE TOROSLAR BELEDİYESİ, HER YIL 16-22 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA TÜM DÜNYADA GERÇEKLEŞTİRİLEN AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASINI, ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE COŞKUYLA KUTLAYACAK. 2019 YILINDA AKTİF KATILIMIYLA “AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI ULUSAL ÖDÜLÜ” ALAN TOROSLAR BELEDİYESİ, SPOR YAPMAYI, YÜRÜMEYİ, BİSİKLETE BİNMEYİ VE YÜZMEYİ ÖZENDİRİCİ ETKİNLİKLERİYLE BU YIL DA MERSİN’DE FARKINDALIK YARATACAK.

Toroslar Belediyesi, her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası'nı çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlayacak. Toroslar Belediyesi, bu yıl da Mersin'de farkındalık yaratmayı hedefleyen spor etkinlikleri düzenleyerek "Avrupa Hareketlilik Haftası Ulusal Ödülü"nün ardından bu etkinlikleri sürdürüyor.

Türkiye Belediyeler Birliği'nin ulusal koordinatörlüğünde ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu'nun desteğiyle gerçekleştirilen Avrupa Hareketlilik Haftası, "Şehrini Keşfet, Gelecek Enerjini Koru" temasıyla bu yıl düzenleniyor. Hafta boyunca doğa yürüyüşü, sabah sporu, yüzme, bisikletli sürüş, arabasız gün etkinliği, Soli Antik Kent kazı çalışması ve yerinde inceleme aktiviteleri gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Etkinlikler, 16 Eylül Cumartesi günü Güzelyayla Mahallesi'nde yapılacak doğa yürüyüşü ile başlayacak. Ardından sabah sporu, yüzme, bisikletli sürüş ve arabasız gün etkinlikleri gibi etkinlikler sırasıyla gerçekleştirilecek. Ayrıca, Kilikya tarihinin önemli hazinelerinden biri olan Soli Pompeiopolis Antik Kent'te kazı çalışması ve yerinde inceleme de planlanıyor.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, tüm vatandaşları etkinliklere katılmaya davet ederek, spor yapma, yürüyüş yapma ve bisiklete binme gibi etkinliklerle sağlıklı bir hafta geçirmeyi teşvik etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER