© Baykuş Haber

Avrupa Paralimpik Şampiyonası Koordinasyon Toplantısı gerçekleşti

AVRUPA PARALİMPİK ŞAMPİYONASI 8-20 AĞUSTOS 2023 TARİHLERİ ARASINDA HOLLANDA'NIN ROTTERDAM KENTİNDE DÜZENLENECEK . ŞAMPİYONAYA BİN 500 ATLET VE 45 FARKLI AVRUPA ÜLKESİ KATILACAK. ŞAMPİYONA AYNI ZAMANDA PARİS 2024 PARALİMPİK OYUNLARI’NA DA KOTA VERECEK.

Avrupa Paralimpik Şampiyonası, 8-20 Ağustos 2023 tarihleri arasında Hollanda'nın Rotterdam kentinde gerçekleşecek. Şampiyonaya toplam bin 500 sporcu ve 45 farklı Avrupa ülkesinden katılım olacak. Bu prestijli şampiyona aynı zamanda Paris 2024 Paralimpik Oyunları için kota dağıtacak.

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, Spor Genel Müdürlüğü, Uluslararası Organizasyonlar Genel Müdürlüğü, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu ve Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'nun temsilcilerinin katıldığı bir toplantıda, 8-20 Ağustos 2023 tarihlerinde Hollanda'nın Rotterdam kentinde düzenlenecek Avrupa Paralimpik Şampiyonası ele alındı. Bu büyük organizasyona bin 500 sporcu ve 45 farklı Avrupa ülkesinden katılım olacak. Aynı zamanda, bu şampiyona Paris 2024 Paralimpik Oyunları için kota almak isteyen sporcular için bir fırsat sunacak.

Toplantıda, Avrupa Paralimpik Şampiyonası'na hazırlık süreci ve Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na yönelik çalışmalar masaya yatırıldı. Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Av. Dr. Murat Aksu, Genel Sekreter İbrahim Gümüşdal ve Koordinatör Serkan Baltacı da toplantıya katılarak, bakanlık yetkilileriyle işbirliği içinde çalışmaları sürdürmeyi taahhüt etti. Bu tür uluslararası organizasyonlarda Türk sporcularının en iyi şekilde temsil edilmesi ve desteklenmesi amacıyla çalışmalara devam edileceği vurgulandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER