© Baykuş Haber

Avrupa şampiyonu Emine Arslan: Rakiplerimi aklımla yendim

POLONYA’DA DÜZENLENEN 3’ÜNCÜ AVRUPA OYUNLARI’NDAN ALTIN MADALYAYLA YURDA DÖNEN BAĞCILAR BELEDİYESİ SPORCUSU EMİNE ARSLAN, BAŞARISININ SIRRINI ANLATTI. TURNUVA ÖNCESİ SİSTEMDEN KARŞILAŞACAĞI RAKİPLERİNİ GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLEYEN ARSLAN, “KARŞILAŞTIĞIM SEKİZ SPORCU DA ÜLKELERİNİN EN İYİSİYDİ. MAÇLARINI İZLEYEREK HOCAMLA PLAN YAPTIK. ONLAR NASIL DÖVÜŞÜYOR DİYE BAKTIM. TEKNİKLERİNİ ÖĞRENEREK, SALONUMUZDA ÇALIŞARAK ONLARI AKLIMLA MANTIĞIMLA YENDİM” DEDİ.

Polonya'da düzenlenen 3. Avrupa Oyunları'nda altın madalya kazanarak ülkesine dönen Bağcılar Belediyesi sporcusu Emine Arslan, başarısının sırrını paylaştı. Arslan, turnuva öncesi rakiplerini incelediğini ve maçlarını izleyerek bir strateji geliştirdiklerini söyledi. Kendi antrenmanlarını da bu analize dayalı olarak planladıklarını belirtti.

Arslan, Polonya'daki turnuvada sekiz farklı ülkeden gelen sporcularla karşılaştığını ve hepsinin ülkelerinin en iyileri olduğunu ifade etti. Onların dövüş tarzlarını inceleyerek tekniklerini öğrendiklerini ve bu bilgiyi kullanarak zafere ulaştıklarını vurguladı.

Başarısının ardında yatırdığı yoğun çalışmanın olduğunu belirten Arslan, sabahları saat 6'da kalkıp antrenman yaptığını ve işten sonra da antrenmanlara devam ettiğini söyledi. Günde çift idman yaparak zorlu bir süreç geçirdiğini ancak sonucunun kendisi için çok güzel olduğunu dile getirdi.

Emine Arslan ayrıca, İstiklal Marşı'nı okutmaktan dolayı büyük bir gurur yaşadığını ve maçı kazandıktan sonra secdeye kapanarak dua ettiğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER