© Baykuş Haber

Avrupalı akademisyenler hamur açıp mantı yaptı

AVRUPA’DAN TÜRKİYE’YE GELEN BİR GRUP AKADEMİSYEN AMASYA’DA TÜRK MUTFAĞININ GELENEKSEL YEMEKLERİNDEN MANTI YAPMAYI ÖĞRENDİ. TÜRK DOSTLARINDAN BİLGİ ALDIKTAN SONRA ELLERİNDEKİ OKLAVALARLA HAMUR AÇAN AVRUPALI KADINLAR BU SEFER BİLİM YERİNE YETENEKLERİNİ KONUŞTURDU.

Avrupa'dan Türkiye'ye gelen bir grup akademisyen, Amasya'da Türk mutfağının geleneksel yemeklerinden mantı yapmayı öğrenme fırsatı buldu. Türk arkadaşlarından rehberlik aldıktan sonra ellerindeki oklavalarla hamur açan Avrupalı kadınlar, bu sefer bilimsel çalışmalar yerine mutfak becerilerini sergiledi.

Amasya Üniversitesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Staff Week etkinliğine katılan 9 farklı ülkeden 21 kadın akademisyen, mutfakta yeteneklerini sergiledi. İncecik açılan hamur kare şeklinde kesildi ve ardından içine kıymalı harç konuldu. Hamur parçası, bohça şeklinde kapatıldı. Kaynar suyun içinde yaklaşık 20 dakika pişirilen mantılar, üzerine sos eklenerek servis edildi.

Fransa'dan katılan Julia Huıtrıc, "Mantıyı yaparken ve yedikten sonra çok keyif aldım. Üzerine eklenen yoğurt ve sos çok lezzetliydi." dedi. Türkiye'de daha önce öğretmenlik yapmış olan Macar Katherina Margeaux Nemessanyı ise Türkçe olarak "Mantıyı çok sevdim." dedi.

Ustalıkla hamur açan Slovakyalı Maria Hercegova ve arkadaşı Eva Matejovicova Fılıpova da tatilde Türkiye'ye tekrar gelmeyi düşündüklerini ifade etti.

Amasya Üniversitesi Erasmus+ kurum koordinatörü Öğr. Gör. Aslan Say, Eylül ve Ekim aylarında iki daha grup akademisyenin geleceğini ve gelecek yıl şehre 250 akademisyen daha getirmeyi planladıklarını belirtti.

Mantıları beğenen Amasya Misket Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Şükran Bozkurt, Amasya'nın coğrafi işaretli lezzetlerinden etli çiçek bamyası yemeği, toyga çorbası ve keşkek gibi yiyecekleri de konuklarına tattırdıklarını söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER