© Baykuş Haber

Ayçiçekleri kendini gösterdi, Osmaniyede ekim alanı genişliyor

OSMANİYE’DE ÇİFTÇİNİN ALTERNATİF ÜRÜN OLARAK TERCİH ETTİĞİ DEVLETİN ÜRETİCİLERE VERDİĞİ DESTEKLERLE AYÇİÇEĞİ EKİM ALANI GENİŞLEDİ.

Osmaniye'deki çiftçiler, devletin sağladığı desteklerle ayçiçeği ekim alanını genişleterek alternatif bir ürün olarak tercih ediyorlar. Çiçeklerin açtığı ayçiçeği tarlaları görsel bir şölen sunarken, bu üründen ciddi bir verim bekleniyor. Özellikle Düziçi ilçesinde olumlu mevsim şartları nedeniyle ayçiçeği üretiminde yüksek bir rekolte bekleniyor. Çiftçiler, 6 bin dönüm alan üzerinde ayçiçeği ekiminin yapıldığını ve bu rakamın her geçen gün arttığını ifade ediyorlar.

Devletin "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamında sunduğu tohum, gübre ve mazot desteği gibi teşviklerle birlikte ayçiçeğinin popüler bir ürün haline geldiğini belirten çiftçiler, bu ürünün sulama sorunlarına karşı dayanıklı olduğunu ve devletin verdiği destekler sayesinde maliyetsiz bir ürün olarak yetiştirildiğini vurguluyorlar. Bu destekler çerçevesinde tohum, gübre ve mazot desteği alarak ekim yapan çiftçiler, verimli bir sezon geçireceklerine inanıyorlar.

Ayçiçeği ekimi yapan Atalan Belediye Başkanı Süleyman Yıldırım, bu yıl ayçiçeği ekiminin verimli olduğunu ve devlet desteği sayesinde çiftçilere maliyet açısından avantaj sağlandığını ifade ediyor. Bu ürünün gelecekte de tercih edileceğini düşünüyor.

Maliyetsiz ve zahmetsiz bir ürün olarak ayçiçeği ekimi yapan çiftçilerden Ahmet Sarı, su sıkıntısı nedeniyle bu ürünü tercih ettiklerini ve verim beklentilerinin yüksek olduğunu belirtiyor. Devletin destekleriyle maliyetlerinin düşük olduğunu ve bu nedenle ayçiçeği ekimini tercih ettiklerini dile getiriyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER