© Baykuş Haber

Aydın merkezli 5 ilde rüşvet operasyonu: 28 gözaltı

Burhan CEYHAN-Tülay AKSAY/AYDIN, (DHA)- AYDIN merkezli 5 ilde düzenlenen ’Arı kovanı’ adlı ’rüşvet’ operasyonunda aralarında Kuşadası ve Söke sınırları içindeki Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı Doğanbey Şefi U.U.’nun da olduğu 5’i kamu görevlisi toplam 28 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheli milli park görevlilerinin, arıcılardan ve bölgede sondaj kuyusu açmak isteyen çiftçilerden rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alındıkları öğrenildi.

Aydın merkezli 5 ilde gerçekleştirilen 'Arı kovanı' adlı rüşvet operasyonunda, Kuşadası ve Söke bölgelerinin Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'nda görevli Doğanbey Şefi U.U. da dahil olmak üzere 5'i kamu görevlisi toplam 28 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, milli park görevlileri olarak arıcılar ve bölgede sondaj kuyusu açmak isteyen çiftçilerden rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alındılar.

Söke Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma, Dilek Yarımadası Milli Parklar Müdürlüğü'ne bağlı Doğanbey Milli Parklar Şefliği'nde kovan tahsisi için arıcılardan ve SİT alanlarında sondaj kuyusu açmak isteyen çiftçilerden rüşvet talebi üzerine harekete geçti. Teknik ve fiziki takip sonucunda 42 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Aydın merkezli Muğla, İzmir, Yozgat, Ordu ve Sinop'ta 42 adrese eş zamanlı olarak 'Arı kovanı' operasyonu düzenledi. Operasyon sonucunda, Söke Dilek Yarımadası Milli Parklar Müdürlüğü'nde görevli Doğanbey Milli Parklar Şefi U.U. ve kamu görevlileri O.D., M.Ö., H.K., N.C. dahil olmak üzere toplam 28 şüpheli gözaltına alındı. Aranan 14 şüphelinin yakalanması için çalışmalar ise devam ediyor. Gözaltına alınan şüphelilerin işlemleri sürüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER