© Baykuş Haber

Aydın Valisi Aksoyun Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü mesajı

AYDIN VALİSİ HÜSEYİN AKSOY, 'ULUSLARARASI UYUŞTURUCU KULLANIMI VE KAÇAKÇILIĞIYLA MÜCADELE GÜNÜ' DOLAYISIYLA BİR MESAJ YAYIMLADI.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, "Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Aksoy, mesajında uyuşturucu madde bağımlılığının hem Türkiye hem de dünya genelinde önemli bir sorun olduğunu vurgulayarak, bu sorunla mücadele için farkındalık oluşturmanın ve toplum bilincini artırmanın önemine dikkat çekti.

Vali Aksoy, Aydın'da bağımlılıkla mücadele konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda çeşitli önlemler alındığını ve bu kapsamda Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu, Teknik Çalışma Grupları ve İlçe Kurulları oluşturulduğunu belirtti. Ayrıca uyuşturucu madde satıcılarıyla mücadelede vatandaşların gözetimini sağlamak için İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan UYUMA (Uyuşturucu ile Mücadele Aplikasyonu) Projesi'nin başarıyla yürütüldüğünü ifade etti.

Vali Aksoy, aynı zamanda çocukların ve gençlerin uyuşturucu kullanımını engellemek amacıyla "En İyi Narkotik Polisi: Anne" projesi ve "Kadın Sağlığı Eğitimi Projesi" gibi çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Ayrıca, uyuşturucu kullanımıyla mücadelede vatandaşlarla etkili iletişim kurmayı hedefleyen "Açık Kapı Projesi"nin çalışmalarının da kesintisiz sürdüğünü belirtti.

Vali Aksoy, bu konuda güvenlik birimlerinin, halkın desteğiyle birlikte çalışarak aileleri, gençleri ve çocukları uyuşturucudan koruma amacında olduklarını ve bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti. Son olarak, toplumun her kesimini uyuşturucu madde kullanımından uzak tutmayı hedeflediklerini vurgulayarak vatandaşlara sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER