© Baykuş Haber

Aydında 36. Ahilik Haftası kutlanacak

AYDIN (İHA) - AYDIN’DA BU YIL 36.’SI KUTLANACAK OLAN AHİLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ ÇERÇEVESİNDE ‘İLİN AHİSİ’ EYÜP SALIK, ‘İLİN KALFASI’ ZEYNEP İLERİ VE ‘İLİN ÇIRAĞI’ YASİR ALİ DÜZENLENEN TÖRENLE ÖDÜLLENDİRİLECEK.

Aydın’da bu yıl düzenlenen 36. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında, Ahilik geleneğine katkıda bulunan üç kişi ödüllendirilecek. Tören, 18 Eylül Pazartesi günü saat 10.00’da Valilik binası önündeki tören alanında başlayacak. Törende Ahilik Haftası İl Kutlama Komitesi Atatürk anıtına çelenk sunacak ve saygı duruşunda bulunulacak.

Törenin devamında İl Kutlama Komitesi, Aydın Valisi Yakup Canbolat’ı ziyaret edecek ve burada “İlin Ahisi” olarak seçilen Eyüp Salık’a ödülleri takdim edilerek şed kuşatma töreni düzenlenecek. Ardından Aydın’da “İlin Kalfası” olarak seçilen Zeynep İleri ve “İlin Çırağı” olarak seçilen Yasir Ali de ödüllendirilecek.

Açıklamada ayrıca, Ahilik Haftası kutlamalarının 18-24 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirileceği ve etkinliklerin Ahilik İl Kutlama Komitesi tarafından hazırlanan programa göre gerçekleşeceği belirtildi. Bu etkinlikler arasında, çeşitli cami ve türbelerin ziyaretleri, esnaf ziyaretleri ve lokma ikramları gibi geleneksel Ahilik değerlerine odaklanan etkinlikler yer alıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER