© Baykuş Haber

Aydında 37 öğrenci “trafik dedektifi” oldu

AYDIN (İHA) - AYDIN’DA JANDARMA EKİPLERİNİN EĞİTİMLERİNE KATILAN 37 İLKOKUL ÖĞRENCİSİ, UYGULAMALI TRAFİK EĞİTİMLERİNİN ARDINDAN “TRAFİK DEDEKTİFİ” OLDU.

Aydın'da, jandarma ekiplerinin trafik güvenliği ve bilinci konusundaki çalışmaları kapsamında, 37 ilkokul öğrencisi, uygulamalı trafik eğitimi alarak "trafik dedektifi" unvanını kazandı.

Trafik güvenliğinin artırılması ve trafik bilincinin oluşturulması amacıyla okullarda gerçekleştirilen eğitimlerine hız veren Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında Koçarlı ilçesinde bulunan Bıyıklı İlkokulu ve Karacasu ilçesindeki Atabey Mahallesi'ndeki okulda eğitim gören 37 öğrenciye pratik trafik eğitimi sağladı. Bu eğitimlerde, trafik ışıkları, işaret ve levhalar, yaya yolları, öğrenci servislerini kullanma, emniyet kemeri kullanımı gibi trafik kuralları konularında öğrencilere detaylı bilgi verildi. Ayrıca, faaliyet sırasında 13 okul servisi ve sürücüleri de kontrol edilerek, trafik kurallarına uymaları gerektiği konusunda bilgilendirme yapıldı. Bu şekilde, öğrenciler trafik bilinci konusunda daha eğitimli ve dikkatli bir şekilde yetişiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER