© Baykuş Haber

Aydında cumhurbaşkanlığı yarışında oylar arttı

AYDIN İL SEÇİM KURULU TARAFINDAN AÇIKLANAN 2. TUR GEÇİCİ SONUÇLARINA GÖRE RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE KEMAL KILIÇDAROĞLU BİRÇOK İLÇEDE OYLARINI ARTIRIRKEN EN FAZLA OY ARTIŞI EFELER İLÇESİNDE OLDU.

Aydın İl Seçim Kurulu tarafından açıklanan 2. tur geçici sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu birçok ilçede oy oranlarını artırdı. Bu artışların en fazlası ise Efeler ilçesinde yaşandı.

Ülke genelinde olduğu gibi Aydın'da da gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçim yarışının ardından İl Seçim Kurulu geçici sonuçları kamuoyuna duyurdu. Aydın'da toplam 877 bin 737 seçmenden 760 bin 782'si 2 bin 720 sandıkta oy kullandı. Kullanılan oyların 751 bin 268'i geçerli, 9 bin 514'ü geçersiz sayıldı. İl Seçim Kurulu tarafından askıya çıkarılan sonuçlara göre, Kemal Kılıçdaroğlu il genelinde 449 bin 559 oy alırken, Recep Tayyip Erdoğan 301 bin 709 oy aldı.

İlçelere göre oy dağılımına bakıldığında, birinci tur seçimlere göre seçmen sayısında azalma yaşanmasına rağmen cumhurbaşkanlığı için yarışan adaylar ilçelerdeki oylarını artırdılar. Oylardaki en büyük artış Efeler ilçesinde görüldü. Efeler'deki oylara bakıldığında, Kemal Kılıçdaroğlu birinci tura göre oyunu 5 bin 69 artırırken, Recep Tayyip Erdoğan oyunu bin 937 artırdı.

Büyük ilçelerden Nazilli'de Kemal Kılıçdaroğlu 3 bin 221 oy, Recep Tayyip Erdoğan bin 67 oy artırdı. Söke ilçesinde Kemal Kılıçdaroğlu bin 341 oy, Recep Tayyip Erdoğan 350 oy artırdı. Çine ilçesinde Kemal Kılıçdaroğlu bin 11 oy, Recep Tayyip Erdoğan 755 oy artırdı.

Aydın genelindeki seçim sonuçlarına göre, Recep Tayyip Erdoğan'ın en fazla oy aldığı ilk üç ilçe sırasıyla Efeler, Nazilli ve Söke oldu. Kemal Kılıçdaroğlu ise en fazla oy aldığı ilk üç ilçe olarak Efeler, Kuşadası ve Nazilli'yi gösterdi.

Yenipazar ilçesinde ise Recep Tayyip Erdoğan 4 bin 470 oy alırken, Kemal Kılıçdaroğlu 4 bin 94 oy aldı. Bu sonuçlara göre, Aydın genelinde Recep Tayyip Erdoğan birinci, Kemal Kılıçdaroğlu ise ikinci oldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER