© Baykuş Haber

Aydında En Güvenliği Sığınağımız; Aile Semineri düzenlendi

AYDIN İL MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU İL MÜFTÜLÜĞÜ KONFERANS SALONUNDA SEMİNER DÜZENLEDİ.

Aydın İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, "En Güvenli Sığınağımız: Aile" adlı bir seminer düzenledi. Seminer, Aydın İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. İstanbul Emekli Başvaizi Mustafa Akgül, bu önemli etkinliğin konuşmacısı olarak katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İl Müftüsü Hasan Güneş'in açılış konuşması ile devam eden seminer, Aydınlı vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

İl Müftüsü Hasan Güneş, konuşmasında ailenin önemini vurgulayarak, "Aile, kadın ve erkek arasında şahitlerin huzurunda gerçekleştirilen meşru bir nikâh akdiyle kurulur. Kadın, aile yuvası kurunca anne olur; anne olunca da cennet onun ayaklarının altına serilir. Anne, merhametin, şefkatin ve fedakârlığın adıdır. Sevgi ve muhabbetin kaynağıdır. Erkek, aile ocağı kurunca baba olur. Baba, adalet, huzur ve güven demektir. Ailenin direği, sarsılmaz dayanağıdır. Anne ve baba insanın varlık sebebidir." ifadelerini kullandı.

Programın onur konuğu olan İstanbul Emekli Başvaizi Mustafa Akgül, "Size ve Evladınıza Mutlu Yuva" temalı sunumunu gerçekleştirdi. Akgül, mutlu bir yuva için evlilik öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler, huzurlu bir aile olmanın temel yapı taşları ve anne babalara düşen görevler gibi konuları katılımcılara aktardı.

Akgül, yıllarca süren meslek hayatının birikimlerini ve deneyimlerini paylaşarak, dinleyicilere değerli tavsiyelerde bulundu. Seminer sonunda, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Bugün Bütün Camilerde Mihrap ve Minberde Gençler Var" programı kapsamında imamlık ve müezzinlik yapan gençlere hediyeler verildi.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Turan, İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul gibi önemli isimlerin katıldığı seminer, ailenin değerini vurgulayarak önemli bir bilinç oluşturmayı amaçlamıştır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER