© Baykuş Haber

Aydında İntiharı Önleme İl Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi

AYDIN'DA İNTİHARLARIN ÖNLENMESİ HEDEFİ DOĞRULTUSUNDA KUTULAN İNTİHARI ÖNLEME İL KOMİSYONU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Aydın'da intihar vakalarının önlenmesi amacıyla oluşturulan İntiharı Önleme İl Komisyonu Toplantısı, sonuç odaklı bir şekilde gerçekleştirildi. Toplantıda, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 2020-2021 yıllarına ait intihar verileri ve Aydın'daki intihar girişimleri ayrıntılı bir şekilde ele alındı. Ayrıca, Adnan Menderes Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen "Aydın İli İntihar ve İntihar Girişimlerine Yönelik Sosyolojik Bir İnceleme" saha çalışmasının sonuç raporu sunuldu ve bu rapor doğrultusunda gerekli planlamalar yapıldı.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Dr. Halil İbrahim Ertekin'in başkanlık ettiği birçok kurumun üst düzey temsilcisi katıldı. Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, 4. Sınıf Emniyet Müdürü Semih Seymen, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Halil Çoşkun, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Turan, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, ADÜ Sosyoloji Bölümü Arş. Görevlisi Funda Şerbet ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ebru Kurt gibi önemli isimler, bu önemli toplantının bir parçası olarak yer aldılar.

Aydın'daki intihar vakalarının azaltılması ve toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla yapılan bu toplantı, ilgili paydaşların işbirliği ve koordinasyon içinde çalışmasını teşvik ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER