© Baykuş Haber

Aydında narkotik operasyonu

AYDIN’DA NARKOTİK OPERASYONU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (MASAK) ve Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı işbirliğiyle yürütülen operasyonlar sonucunda Aydın dahil 6 ilde toplam 23 şüpheli gözaltına alındı.

Bu büyük çaplı operasyon, yaklaşık iki yıldır devam eden bir soruşturmanın sonucunda gerçekleştirildi. Operasyonun odak noktasında "suçtan kaynaklanan malvarlığı aklama" suçu bulunuyor. Bu çerçevede yürütülen soruşturmada, Avrupa'nın birçok ülkesinde kokain ticareti ve diğer suç faaliyetleri gerçekleştiren bir organizasyonun Türkiye'deki faaliyetleri tespit edildi.

Operasyon kapsamında İstanbul, Muğla, Antalya, Ankara ve Aydın illerinde 23 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca bu organizasyona ait Türkiye'de bulunan menkul ve gayrimenkul varlıklarının toplam değeri 1 milyar Türk Lirası'nı aştığı tespit edildi ve bu malvarlıklarına el konuldu.

Operasyon sırasında ayrıca yaklaşık 100 milyon Türk Lirası değerinde nakit para ve mücevherler ele geçirildi. Bu operasyon, Türkiye'nin ulusal güvenliğini tehdit eden suç faaliyetlerine karşı sıkı bir mücadele yürütüldüğünün bir göstergesi olarak dikkat çekiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER