© Baykuş Haber

Aydında tütün kullanımının zararlarına dikkat çekildi

AYDIN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELLERİ “DÜNYA TÜTÜNSÜZ GÜNÜ” ÇERÇEVESİNDE STANT AÇARAK, TÜTÜN KULLANIMININ ZARARLARINA DİKKAT ÇEKTİ.

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü personelleri, "Dünya Tütünsüz Günü"nü anmak amacıyla bir etkinlik düzenleyerek tütün kullanımının zararlarına dikkat çekti. Türkiye ve dünya genelinde bu özel gün kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerden biri olan bu organizasyon, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları tarafından hayata geçirildi. İl Sağlık Müdürlüğü binasının bahçesinde kurulan stant, vatandaşları bilgilendirme ve farkındalık oluşturma amacı taşıdı.

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü personelleri, Alo 171 ve Alo 184 hattı, Yeşil Dedektör, Sigara Bırakma Poliklinikleri gibi sağlık hizmetlerini tanıtmak için stant açtı. Ziyaretçilere dumansız hava sahası logosuyla süslenmiş stickerlar, magnetler, balonlar ve el broşürleri dağıtılarak tütün kullanımının zararlarına karşı bilinç oluşturuldu. Ayrıca karbonmonoksit ölçümleri yapılarak sigara bırakma polikliniklerine yönlendirmeler gerçekleştirildi.

Etkinliğe Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı ve yöneticiler de katıldı. Bu etkinlikle tütün kullanımının sağlık üzerindeki zararlarına dikkat çekilerek toplumda bilinçlenme sağlandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER