© Baykuş Haber

Aydında yaz Kuran Kursları düzenlenen tören ile başladı

OKULLARIN TATİLE GİRMESİYLE TÜM YURTTA OLDUĞU GİBİ AYDIN’DA DA YAZ KUR'AN KURSLARI BÜYÜK BİR HEYECANLA BAŞLADI. TÜM CAMİ VE KUR’AN KURSLARININ KAPILARI ÇOCUKLAR İÇİN AÇILDI.

Okulların tatil olmasıyla birlikte Aydın'da da yaz Kur'an kursları büyük bir coşkuyla başladı. Camiler ve Kur'an kursları, çocuklar için kapılarını açtı.

Yaz Kur'an kurslarının başlaması için bir açılış merasimi düzenlendi. Evliya Çelebi Camii'nde yapılacak olan yaz Kur'an kursuna katılacak öğrencilerin katıldığı merasimde, İl Müftüsü Hasan Güneş öğrencilerle buluştu. İl Müftüsü Güneş, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yıl "Çocuklar Koşun Haydi, Şimdi Yaz Kur'an Kursu Vakti" temasıyla yaz Kur'an kurslarını başlattığını belirtti ve 4-22 yaş arasındaki çocukların ve gençlerin yaz kurslarına katılabileceğini ifade etti.

Geçen yıl 27,500 öğrencinin yaz Kur'an kurslarına katıldığını hatırlatan İl Müftüsü Güneş, "Aydın'da 2022 yılında 27,500 genç camilerimizi şenlendirdi. Bu yıl daha fazla öğrencimize ulaşmayı hedefliyoruz. İl merkezi ve 17 ilçemizdeki camiler ve Kur'an kursları eğitim vermeye hazır. Kurslarımızda Kur'an-ı Kerim ve dini bilgilerin yanı sıra çocuklar için sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenecek. Velilerimize çocuklarını camilere gönderdikleri için teşekkür ediyorum. Hocalarımıza kolaylık diliyorum ve gençlerimize başarılar diliyorum" dedi.

Yaz Kur'an Kursları açılış programına İl Müftü Yardımcısı Melek Sevindi, Efeler İlçe Müftüsü Mehmet Yorulmaz, din görevlileri ve vatandaşlar da katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER