© Baykuş Haber

Aydındaki Aykonutzedelerin umutları tükendi

AYDIN’DA 1997 YILINDA DAR GELİRLİ VATANDAŞLARI EV SAHİBİ YAPMAK AMACIYLA DÖNEMİN AYDIN BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN AKSU ÖNCÜLÜĞÜNDE KURULAN VE YAKLAŞIK 6 YIL ÖNCE DE YAVUZLAR İNŞAAT FİRMASI TARAFINDAN DEVİR ALINAN KOOPERATİF ALANINDA BİNALAR YERİNE MARUL FİDANLARI DİKİLDİ. (AYFER KILINÇ)

Aydın'da dar gelirli vatandaşlara ev sahibi olma amacıyla başlatılan bir proje, maalesef hayal kırıklığına neden oldu. Kooperatif, başlangıçta Aydın Belediye Başkanı Hüseyin Aksu tarafından kuruldu ve daha sonra Yavuzlar İnşaat Firması tarafından devralındı. Ancak projenin vaat edilen sürede tamamlanmaması nedeniyle çevre sakinleri büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

46 bin metrekarelik arazi üzerine inşa edilmesi planlanan ve Ege'nin en büyük konut projesi olarak sunulan Mylife City projesi, söz verilen süre içinde hayata geçirilmedi. Hak sahipleri, projenin 36 ay içinde tamamlanacağı vaadine rağmen 56 aydan fazla bir süre geçmesine rağmen hiçbir ilerleme kaydedilmediğini ifade ediyor.

Proje alanında atıl duran arazinin değerlendirilmesini talep eden çevre sakinleri, Yavuzlar İnşaat Firması'nın sözünde durmamasından büyük bir rahatsızlık duyuyor. Evlerinden edilen ailelerin yaşadığı mağduriyetin her geçen gün arttığını ve bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguluyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER