© Baykuş Haber

Aydının incir deposu Meşeli, sel ve doluya teslim oldu

Germencik ilçesinde bulunan Meşeli Mahallesi, Aydın'ın incir deposu olarak bilinirken, son yaşanan dolu yağışı ve sele dönüşen yağışlar incir bahçelerine büyük zarar verdi. Yağışın etkisiyle incir ağaçları zarar görürken, mahalle ve bahçe yolları ulaşıma kapanmış durumda.

Aydın genelindeki şiddetli yağışlar nedeniyle Koçarlı ve Germencik ilçeleri de selden etkilendi. Özellikle Germencik'e bağlı Meşeli Mahallesi'nde dolu yağışı büyük hasara yol açtı. Bölgede yetişen kaliteli incirlerin üretildiği Meşeli'de, dolu nedeniyle incir ağaçları zarar gördü. Yeni filizler kırıldı ve bahçe yolları sele kapandı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Germencik Belediyesi ekipleri, afet sonrası temizlik ve onarım çalışmalarına başladı. Ancak incir üreticileri, bu yıl verimin düşeceğinden endişeli. Dolu yağışının neden olduğu hasarın büyük olduğunu ifade eden üreticiler, incir ağaçlarının gelişimini olumsuz etkilediğini söyledi.

Meşeli Mahallesi sakinlerinden Adnan Çetin, yaşanan felaketi "kıyamet koparcasına bir yağmur" olarak tanımladı. Köy ve bahçe yollarının kapandığını belirten Çetin, bu durumun en az 1 ay süreceğini ifade etti. Ayrıca incir rekoltesinin bu yıl düşük olacağını da söyledi. Meşeli Mahallesi'nin incir üretiminde önemli bir rol oynadığını ve ihracatın önemli bir kısmının bu bölgeden sağlandığını vurgulayan Çetin, bu yılki ürün miktarının belirsiz olduğunu kaydetti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER