© Baykuş Haber

Aydınlı Samim ile Suriyeli Meryemin çaresizliği

SAMİM ÇAKAL VE DİNİ NİKAHLI EŞİ SURİYELİ MERYEM

Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşayan Samim Çakal, Suriye uyruklu eşi Meryem ile resmi nikah yapamadıkları için yardım çağrısında bulundu. Yaklaşık 25 yıl süren evliliğinden sonra eşinin kaçması üzerine zor bir dönem geçiren Çakal, 2 yıl önce Suriyeli Meryem ile tanışıp dini nikah kıydı. Ancak eşinin Suriye uyruklu olması nedeniyle resmi evlilik yapamadıklarını belirten Çakal, yaşadıkları sıkıntıları şu sözlerle anlattı: "Öğrendiğim kadarıyla yabancıların kayıtları kapanmış. Bu nedenle eşimle resmi evlilik yapamıyoruz. Çocuğumuz olacak sosyal sigortam olmasına rağmen sağlık hizmetlerinden ücretli olarak faydalanabiliyoruz."

Çakal, eski evliliğinde iki çocuğu olduğunu ve eski eşinin evden kaçarak ayrıldığını anlattı. Daha sonra Meryem ile tanışıp evlendiklerini ancak resmi evlilik yapamadıklarını ifade etti. Çift, devletten yardım beklediklerini ve bu konuda bir çözüm bulunmasını umut ettiklerini dile getirdi.

Suriyeli eşi Meryem ise Samim'i çok sevdiğini ve mutlu bir aile kurmak istediklerini belirterek, "Samim’i çok seviyorum. O çok iyi biri. Beni mutlu ediyor ve biz resmi olarak da evlenmek istiyoruz. 2 kardeşim 5 sene önce buraya geldi. Onların kayıtları yapıldı evlendiler. Ama ben geldim kayıt yapmadılar. Yardım istiyoruz" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER