© Baykuş Haber

Ayı, balkon kapısını kırıp girdiği evde yiyecekleri yiyip, eşyaları dağıttı

Nurbay USTA/ŞAVŞAT (Artvin),(DHA)- ARTVİN’in Şavşat ilçesinde Tolga Kumaş’a ait tek katlı evin balkon kapısını kırıp içeriye giren ayı, dolaptaki çeviz ve reçelleri yedi, bazı eşyaları dağıttı. Ayının balkonundaki görüntüleri, güvenlik kamerasına yansırken, Kumaş, ”Önce hırsız girdi zannettim. Görüntüleri izleyince çok şaşırdım” dedi.

Artvin'in Şavşat ilçesinde ilginç bir olay yaşandı. Tolga Kumaş'a ait tek katlı ev, bir ayının saldırısına uğradı. Ayı, evin arka balkon kapısını kırarak içeri girdi ve dolaptaki ceviz, fındık ve reçelleri yedi. Ayrıca, evde bulunan eşyaları dağıttı. Güvenlik kamerasına yansıyan bu olay sonucunda ev sahibi Kumaş, önce eve hırsız girdiğini düşündü, ancak güvenlik kameralarını izledikten sonra ayının evlerine girdiğini fark etti.

Tolga Kumaş, yaşananları şu şekilde anlattı: "Yayladan geldiğimde kapının kırıldığını gördüm. Önce hırsız girdi zannettim. Görüntüleri izleyince çok şaşırdım. İçeri giren ayı dolabı da kırarak fındık, ceviz ve reçelleri yemiş, eşyaları da sağa sola fırlatıp, evi dağıtmış. Birkaç gün önce de komşumuzun arılarına zarar vermişti. Ayılara karşı bir çözüm bulunmasını istiyoruz."

Bu olay, ilçede ayıların çevredeki evlere girdiği ender görülen bir durum olarak kayda geçti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER